H Lena Dunham αποκαλύπτει στη Vogue ότι υποβλήθηκε σε ολική υστερεκτομή

By Evelina Kyrasta Feb 14, 2018
Thumbnail

Η Gigi μιλάει ανοιχτά για τη νόσο Hashimoto, η Gomez αποκαλύπτει τη μεταμόσχευση νεφρού, η Lady Gaga μοιράζεται με το κοινό το πρόβλημα χρόνιων πόνων της και τώρα ήρθε η σειρά της Lena Dunham να συζητήσει για την ολική υστερεκτομή στην οποία υπεβλήθη λόγω ενδομητρίωσης.

Οι γυναίκες της showbiz είναι γυναίκες σαν κι εμάς και μιλούν ανοιχτά για τα ζητήματα υγείας που τις ταλαιπωρούν, ανοίγοντας έτσι τις πόρτες της ταύτισης.

Η 31χρονη ηθοποιός αποκάλυψε πως υποβλήθηκε στην επέμβαση στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Vogue.

Είπε πως η απόφασή της ήρθε μετά από «χρόνια περίπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων και μετά από δοκιμές εναλλακτικών θεραπειών, όπως μασάζ, χρωματοθεραπεία, βελονισμό και γιόγκα».

Οι γιατροί ανακάλυψαν πως είχε κι άλλα ιατρικά ζητήματα που προκαλούσαν τον πόνο. «Εκτός από την ενδομητριαία νόσο, έχω και αναδρομική αιμορραγία, δηλαδή το αίμα της περιόδου αντί να φεύγει προς την αντίθετη κατεύθυνση, γέμιζε το στομάχι μου» δήλωσε η Dunham.

«Η ωοθήκη μου βρισκόταν στους μύες γύρω από τα ιερά νεύρα στην πλάτη μου. Κι ας μη μιλήσουμε για τη μήτρα. Η μόνη όμορφη λεπτομέρεια είναι πως το συγκεκριμένο όργανο – το οποίο κανονικά έχει σχήμα λαμπτήρα – σε μένα έχει σχήμα καρδιάς».

Η Dunham, που πρόσφατα χώρισε από τον φίλο της Τζακ Αντόνοφ, μετά από 5 χρόνια σχέσης, δεν μπορεί να κάνει παιδί, αλλά δηλώνει πρόθυμη να διερευνήσει τις επιλογές της για τη μητρότητα.

«Μπορεί μέχρι πρότινος να ένιωθα πως δεν είχα επιλογές, τώρα όμως ξέρω πως έχω» λέει. «Σύντομα θα ξεκινήσω να εξερευνώ εάν οι ωοθήκες μου, που παραμένουν κάπου μέσα μου σε αυτό το τεράστιο σπήλαιο των οργάνων και του ιστού, έχουν αβγά. Η υιοθεσία είναι μια συναρπαστική διαδικασία που θα συνεχίσω να στηρίζω».

On Instagram @kyrastev