Η νέα διαφήμιση του ΙΚΕΑ καλεί τις εγκύους να ουρήσουν στο έντυπο για να κερδίσουν έκπτωση!

By Evelina Kyrasta Jan 11, 2018
Thumbnail

Μέχρι πού θα έφτανε ένας δαιμόνιος διαφημιστής για να πετύχει τον στόχο του; Πόσο έξω από τα συνηθισμένα θα μπορούσε να «ταξιδέψει» το μυαλό του προκειμένου η ιδέα του να κάνει τη διαφορά και να ενταχθεί στις πιο επιτυχημένες στον τομέα της διαφήμισης;

Διότι ας είμαστε ειλικρινείς: Επιτυχημένη είναι η διαφήμιση που προκαλεί αίσθηση. Είναι εκείνη που κάνει εντύπωση και προκαλεί τα σχόλια του κοινού, ανεξαρτήτως αν αυτά είναι θετικά ή αρνητικά. Τι νόημα έχει μια διαφήμιση να περάσει αδιάφορη; Κανένα. Και το ΙΚΕΑ μοιάζει να το γνωρίζει καλά αυτό.

Γι’ αυτό και είπε να αποδεχθεί το 2018 με μια διαφήμιση τόσο αμφιλεγόμενη, που σε μία μόλις ημέρα από το λανσάρισμά της έχει καταφέρει να συζητιέται παντού. Και όταν λέμε παντού, εννοούμε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Τι το τόσο ιδιαίτερο είχε όμως; 

Η διαφήμιση αυτή έχει σκοπό να «συγκινήσει» μια πολύ συγκεκριμένη κατηγορία γυναικών. Συγκεκριμένα, τις εγκύους. Διότι όπως θα δείτε στο σποτ λειτουργεί και ως… τεστ εγκυμοσύνης! Όχι φυσικά για να μας βοηθήσει να εξακριβώσουμε αν κυοφορούμε μα για να αποδείξουμε πως λόγω εγκυμοσύνης δικαιούμαστε έκπτωση στη νέα κούνια που προμοτάρει.

Καλά διάβασες. Η σουηδική εταιρεία καλεί της εγκύους να ουρήσουν πάνω στο διαφημιστικό έντυπο, μέρος του οποίου αλλάζει χρώμα (και τιμή) αν τα ούρα ανήκουν σε γυναίκα που κυοφορεί. Τότε, η τιμή αλλάζει αυτόματα κι εσύ ενημερώνεσαι πως δικαιούσαι έκπτωση!

«Αν ουρήστε σε αυτή τη διαφήμιση, μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας», διαβάζουμε και απορούμε: Τι άλλο θα σκαρφιστούν οι διαφημιστικές εταιρείες;

Όπως και να έχει, αυτό το διαφημιστικό σποτ επιβάλλεται να το δεις…

On Instagram @kyrastev