Κάθεσαι; Τόσα χρήματα βγάζει ανά λεπτό ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης των Zara

By Evelina Kyrasta Jan 15, 2018
Thumbnail

Δεν υπάρχει γυναίκα στην Κύπρο, την Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα που δεν γνωρίζει την αλυσίδα καταστημάτων Zara. Είτε την τιμά με τις αγορές της, είτε όχι, σίγουρα έχει πέσει πάνω σε διαφημιστικά ή συζητήσεις για τη συγκεκριμένη εταιρεία ρούχων, η οποία αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς στον κόσμο των γυναικών.

Το brand που έκανε την εμφάνισή του στον χώρο της μόδας το 1975, σήμερα έχει καταφέρει να αποκτήσει φανατικό κοινό τόσο λόγω προσιτών τιμών όσο και συνεχούς εμφάνισης νέων κομματιών που συμβαδίζουν με τις τάσεις της μόδας.

Έχουμε, όμως, σκεφτεί ποτέ πόσα χρήματα μπορεί να κερδίζει ο ιδρυτής της, Amancio Ortega, κάθε λεπτό που περνάει; 

Τα κέρδη του ομίλου Inditex –στον οποίο ανήκουν και τα Ζara Home, Bershka και Μassimo Dutti- είναι τεράστια. Περισσότερα ίσως από όσα θα τολμούσαμε να φανταστούμε. Τόσο τα δικά του όσο και των μετόχων της εταιρείας του.

Ο ίδιος, τo 2017 βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου σύμφωνα με το Forbes, με την περιουσία του να αγγίζει τα 74,1 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Πλέον, ετησίως κερδίζει περισσότερα από 400 (!) εκατομμύρια δολάρια, ενώ ανά λεπτό προστίθενται στον τραπεζικό του λογαριασμό 761 δολάρια.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάθε βράδυ που ο Ortega κάνει τον… απολογισμό του, διαπιστώνει πως είναι πλουσιότερος κατά 1.095.890 δολάρια.

Το λες και επιτυχία…

On Instagram @kyrastev