Πέθανε ο Χιου Χέφνερ, ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy

By Evelina Kyrasta Sep 28, 2017
Thumbnail

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ιδρυτής του περιοδικού Playboy, Χιού Χέφνερ.

Όπως ανέφερε το περιοδικό People, επικαλούμενο πληροφορίες του περιβάλλοντος του ιδρυτή του διάσημου περιοδικού, ο Χέφνερ πέθανε από φυσικά αίτια και «έφυγε ειρηνικά» ενώ περιβαλλόταν από αγαπημένα του πρόσωπα.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε μέσω Twitter και το Playboy: «Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Χιου Χέφνερ πέθανε. Ήταν 91 ετών. Ας αναπαυθείς εν ειρήνη Χεφ».

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού βγήκε μέσα από την κουζίνα του με μόλις 8.000 δολάρια που συγκέντρωσε από επενδυτές, και περιείχε γυμνές φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρόε που είχαν τραβηχτεί χρόνια πριν. Οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τις 50.000.

Το περιοδικό έγινε γνωστό για το σεξουαλικό του περιεχόμενο, αλλά και για όσους έγραφαν σε αυτό όπως ο Ray Bradbury, ο Ian Fleming, ο Joseph Heller, ο Jack Kerouac και η Margaret Atwood.

Η κυκλοφορία του έφτασε τις 200.000 μέσα στο πρώτο έτος και ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια την δεκαετία του 1970.

Το επόμενο επιχειρηματικό βήμα του Χέφνερ ήταν μία σειρά από κλαμπ σε όλο τον κόσμο στα οποία οι σερβιτόρες φορούσαν αποκαλυπτικά κοστούμια και αυτιά από λαγουδάκια, που ήταν και το σήμα του περιοδικού.

Όταν το 1992 οι New York Times ρώτησαν τον Χέφνερ για τι ήταν περισσότερο περήφανος απάντησε: «Άλλαξα την στάση απέναντι στο σεξ. Αυτοί οι ωραίοι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν μαζί τώρα. Ότι απολύμανα την έννοια του προγαμιαίου σεξ. Αυτό μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση».

On Instagram @kyrastev