Το πανεύκολο κόλπο για να έχει πάντα ο σκύλος σου φρέσκια αναπνοή

Τρίτη, Δεκέμβριος 19, 2017 - 09:45

Ακόμα κι αν το σκυλάκι μας είναι υγιέστατο, χωρίς προβλήματα στο στομάχι ή τα δόντια του, πολλές φορές η ανάσα του αποτελεί πρόβλημα, καθώς η μυρωδιά της δεν είναι ευχάριστη. 

Είναι φυσιολογικό, συμβαίνει σε όλα σε τετράποδα και κανένας λόγος δεν υπάρχει να ανησυχούμε. Ωστόσο, είναι λογικό να θέλουμε να καταπολεμήσουμε αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά όσο το δυνατόν γίνεται, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία του ζώου.

Όπως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες γνωρίζουν, υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά σκευάσματα για τα δόντια του σκύλου μας όπως είναι η οδοντόκρεμα και η οδοντόβουρτσα (αποκλειστικά για σκύλους και πάντα ανάλογα με το μέγεθός τους), sticks που καθαρίζουν τα δόντια, ακόμα και σταγόνες που μπορείς να ρίξεις στο νερό του για δροσερή αναπνοή. 

Κρατήστε αυτό το τελευταίο! Ακούγεται πολύ πιο εύκολο από το βούρτσισμα των δοντιών, σωστά; Μάθετε λοιπόν πως δεν χρειάζεται καν να μπείτε στη διαδικασία να το αγοράσετε, αφού μπορείτε μόνες σας να φτιάξετε κάτι αντίστοιχο –και πιο αποτελεσματικό- μέσα σε 5 λεπτά το πολύ!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βράσετε μέσα σε ένα μπρίκι με νερό μερικά φύλα δυόσμου ή μέντας. Μόλις ο βρασμός ολοκληρωθεί, αφήνεται το νερό να κρυώσει, αφαιρείτε τα φύλλα και μόλις έχετε ετοιμάσει το «ελιξίριο» που θα λατρέψετε!

Κάθε φορά που γεμίζετε το μπολάκι του αγαπημένου σας τετράποδου με νερό, προσθέτετε μερικές σταγόνες (ανάλογα με το μέγεθος του μπολ) από το νερό με δυόσμο ή μέντα και εξασφαλίζετε το τέλος της δυσάρεστης αναπνοής. 

Και το καλύτερο; Ο σκύλος σας ούτε που θα καταλάβει διαφορά στο νερό του…

instagram @lime_and_life

Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife Goodmorning and remember 14 days left #christmas #bliss #shine #happiness #santa is coming to town #Cyprus #LimeLife Life doesn't require that we will be the best, only that we will try our best #quotes #quotesaboutlife #bestrong #tryhard #trust #collectmemories #cyprus #LimeLife I wake up like this #makeup #beauty #eyeshadow #mascara #cosmetics #instabeauty #beautygram #cateye #makeuptrends #beautyquote #fuckyou #oups🤐🙄#limelife #quotes 🙏🏻#quoteoftheday #stop #watering #dead #plants #people 
#saveenergy #spreadlove #cyprus #LimeLife