Ένα λάθος που πρέπει να αποφύγεις: Τα αντικείμενα που πρέπει να πετάξεις αμέσως από την κουζίνα σου

Τετάρτη, Φεβρουάριος 21, 2018 - 10:45

Η κουζίνα σου, ο Παράδεισός σου. Οι περισσότερες από εμάς λατρεύουμε να περνάμε δημιουργικό χρόνο μέσα στην κουζίνα μας (όσο μας το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μας φυσικά) είτε μαγειρεύοντας είτε δημιουργώντας τα αγαπημένα γλυκίσματα των παιδιών στα οποία ούτε εμείς μπορούμε να αντισταθούμε.

Καθαρίζουμε, τακτοποιούμε, νιώθουμε πως έχουμε τα πάντα στην εντέλεια. Να που, όμως, κάνουμε ένα τεράστιο λάθος που μπορεί να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας χωρίς καν να το καταλάβουμε.

Το λάθος βρίσκεται στα ντουλάπια σου. Για την ακρίβεια, στο περιεχόμενο αυτών. Είναι λογικό, πολλά από τα μαγειρικά μας σκεύη ή τα σερβίτσια μας να είναι πλαστικά. Κυρίως όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι τα πλαστικά πιατάκια και ποτήρια πρωτοστατούν, πράγμα απολύτως λογικό καθώς τα σκεύη αυτά δεν σπάνε.

Δυστυχώς, αυτό που πολλές φορές ξεχνάμε, είναι ότι μπορεί να μην σπάνε αλλά φθείρονται. Μία ρωγμή στο πλαστικό ποτηράκι μπορεί να αποτελέσει εστία εκατομμυρίων μικροβίων με αποτέλεσμα το αντικείμενο αυτό να θεωρείται το πλέον ακατάλληλο για χρήση.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα κεραμικά - πορσελάνινα. Όταν ένα πιάτο ή μία κούπα ραγίσει, θα παρατηρήσουμε μετά από μερικές χρήσεις πως η ρωγμή έχει αρχίσει να μαυρίζει. Το χειρότερο, λοιπόν, που έχεις να κάνεις είναι να εξακολουθήσεις να χρησιμοποιείς το αντικείμενο αυτό. Πέταξε το! 

Αν δεν θέλεις να το αποχωριστείς γιατί έχει συναισθηματική αξία για σένα, μπορείς απλά να εξακολουθήσεις να το χρησιμοποιείς αυστηρά μόνο ως διακοσμητικό. 

Το ότι μια κούπα ή ένα πιάτο δεν έσπασαν, απλά «χτυπήθηκαν λίγο» δε σημαίνει πως η χρήση τους ενδείκνυται. Φρόντισε  λοιπόν νε «ξεφορτωθείς» όλα τα ραγισμένα αντικείμενα από την κουζίνα σου είτε αυτά είναι πλαστικά είτε κεραμικά και να μπεις στη διαδικασία να ελέγχεις τα κουζινικά σου για τυχόν ρωγμές.

Το ίδιο ισχύει και για τις αγαπημένες μας ξύλινες κουτάλες που χρησιμοποιούνται για καιρό.

Μικρόβια κορίτσια, μικρόβια…

instagram @lime_and_life

Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife Goodmorning and remember 14 days left #christmas #bliss #shine #happiness #santa is coming to town #Cyprus #LimeLife Life doesn't require that we will be the best, only that we will try our best #quotes #quotesaboutlife #bestrong #tryhard #trust #collectmemories #cyprus #LimeLife I wake up like this #makeup #beauty #eyeshadow #mascara #cosmetics #instabeauty #beautygram #cateye #makeuptrends #beautyquote #fuckyou #oups🤐🙄#limelife #quotes 🙏🏻#quoteoftheday #stop #watering #dead #plants #people 
#saveenergy #spreadlove #cyprus #LimeLife