Χειρότερο και από την απιστία: Αυτό είναι το «μυστικό» σε οδηγεί σίγουρα στον χωρισμό

Πέμπτη, Μάρτιος 1, 2018 - 10:45

Το πόσο εύθραυστες είναι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι. Πόσω μάλλον οι ερωτικές, οι οποίες για να κρατήσουν στον χρόνο απαιτείται πολλή προσπάθεια, κατανόηση, αγάπη και –κυρίως- εμπιστοσύνη.

Ας μείνουμε σε αυτό το τελευταίο στοιχείο: Εμπιστοσύνη. Πόσο σίγουρη είσαι πως εμπιστεύεσαι πραγματικά τον σύντροφό σου; Μήπως ανήκεις κι εσύ στα 15 εκατομμύρια ανθρώπων που κρύβουν ένα πολύ συγκεκριμένο (και αποδεδειγμένα καταστροφικό) μυστικό από το άλλο τους μισό;  

Μην πάει το μυαλό σου στο ερωτικό κομμάτι. Γιατί μπορεί η απιστία να διαβρώνει μια σχέση, δεν αποτελεί, όμως, το μοναδικό παράπτωμα που θα κάνει τον σύντροφό σου να χάσει την εμπιστοσύνη του σε σένα. 

Για τι πράγμα μιλάμε ακριβώς; 

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική από την ιστοσελίδα CreditCards.com, ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που βρίσκονται σε σχέση έχει ένα πολύ σημαντικό μυστικό που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να μοιραστεί με τον σύντροφό του. Αυτό δεν είναι άλλο από... κρυφούς λογαριασμούς, πιστωτικές κάρτες και χρήματα στην άκρη.

Το 31% των ερωτηθέντων, παραδέχτηκε ότι θεωρεί την «οικονομική απιστία» χειρότερη (!) από τη σωματική, παρόλα αυτά, όμως, 15 εκατομμύρια άνθρωποι σε σχέση παραδέχονται πως κρύβουν χρήματα από τον άνθρωπό τους, ενώ άλλα 9 εκατομμύρια δηλώνουν πως το έχουν κάνει στο παρελθόν.

Πρόκειται για μια συνήθεια πολύ ανησυχητική, καθώς υποδεικνύει πως δεν εμπιστεύεσαι το ταίρι σου προτιμώντας να κρατάς μερικές οικονομίες στην άκρη, χωρίς να πεις το παραμικρό γι’ αυτό.

«Το να κρύβεις τις οικονομικές σου δραστηριότητες επίτηδες από τον σύντροφό του είναι πιθανόν σύμπτωμα που προκύπτει από βαθύτερα προβλήματα μεταξύ σας, όπως θέματα εμπιστοσύνης, ελέγχου, δύναμης, επικοινωνίας ή δέσμευσης. Θα πρέπει να συζητήσετε αυτά τα υποσκαπτόμενα θέματα στη σχέση σας αν θέλετε να επανακάμψετε από τα μυστικά -οικονομικά και μη», αναφέρει χαρακτηριστικά η θεραπεύτρια σχέσεων Shira Galston στο Bustle.

Μήπως η ήρθε η ώρα να γίνουμε λιγάκι πιο ειλικρινείς; 

instagram @lime_and_life

Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife Goodmorning and remember 14 days left #christmas #bliss #shine #happiness #santa is coming to town #Cyprus #LimeLife Life doesn't require that we will be the best, only that we will try our best #quotes #quotesaboutlife #bestrong #tryhard #trust #collectmemories #cyprus #LimeLife I wake up like this #makeup #beauty #eyeshadow #mascara #cosmetics #instabeauty #beautygram #cateye #makeuptrends #beautyquote #fuckyou #oups🤐🙄#limelife #quotes 🙏🏻#quoteoftheday #stop #watering #dead #plants #people 
#saveenergy #spreadlove #cyprus #LimeLife