Ο λόγος που δε διαγράφεις τους «ενοχλητικούς» φίλους από το Facebook δεν είναι αυτός που νομίζεις

Πέμπτη, Νοέμβριος 30, 2017 - 10:15

Εκτός από ένα δημοφιλές μέσο επικοινωνίας, τα social media αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις και έναν τρόπο εκτόνωσης των συναισθημάτων των χρηστών τους. 

Αυτός είναι και λόγος που πολλοί έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πέσουμε πάνω σε πολύ ενοχλητικές αναρτήσεις που είτε απλά δεν μας αφορούν ή –ακόμα χειρότερα- ξεπερνούν τα όρια της αντοχής ή της αισθητικής μας με αποτέλεσμα να μας βγάζουν κυριολεκτικά εκτός αυτού. Φαινόμενο που συναντάμε κυρίως στο Facebook, όπου οι χρήστες έχουν συνεχώς την ευκαιρία να γράφουν και να σχολιάζουν.

Γιατί, όμως, δεν επιλέγουμε να διαγράψουμε τους «ενοχλητικούς» του Facebook και αντ’ αυτού προτιμάμε να εκνευριζόμαστε συνεχώς με τις αναρτήσεις τους;

Νέα έρευνα που έλαβε χώρα στο Open University του Λονδίνου έχει την απάντηση. Μια απάντηση που δεν θα μας αρέσει καθόλου, ακόμα κι αν βαθιά μέσα μας τη γνωρίζουμε. Σύμφωνα με τους γλωσσολόγους ερευνητές ο λόγος δεν είναι άλλος από την ευχαρίστηση που πετυχαίνουμε κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία να σχολιάσουμε αρνητικά (και πάντα από απόσταση) τους συγκεκριμένους διαδικτυακούς μας φίλους. 

«Η έρευνά μας καθιστά σαφές το ότι εξακολουθούμε να παρακολουθούμε ορισμένους ανθρώπους στο Facebook παρά το γεγονός ότι τους θεωρούμε ενοχλητικούς και –πολλές φορές- προσβλητικούς. Αντί να τους διαγράψουμε λοιπόν, επιλέγουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε το τι κάνουν και να ευχαριστιόμαστε να τους κριτικάρουμε με τους δικούς μας φίλους και όχι δημόσια», δήλωσαν οι επιστήμονες και συνέχισαν:

«Ήταν εντυπωσιακό ότι πολλοί χρήστες του Facebook συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι συχνά ενοχλούνταν από αυτά αναρτήσεις των διαδικτυακών τους φίλων. Ωστόσο, δεν τους διέγραφαν. Προτιμούσαν να συνεχίσουν να τους κατασκοπεύουν για να τους κριτικάρουν, με τον ίδιο τρόπο που κάποιος επιμένει να παρακολουθεί ένα πρόγραμμα που δεν του αρέσει μόνο και μόνο για να μπορέσει να το σχολιάσει αρνητικά».

Ας είμαστε ειλικρινείς… Δεν κάνουν και τόσο λάθος οι επιστήμονες!

instagram @lime_and_life

Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife Goodmorning and remember 14 days left #christmas #bliss #shine #happiness #santa is coming to town #Cyprus #LimeLife Life doesn't require that we will be the best, only that we will try our best #quotes #quotesaboutlife #bestrong #tryhard #trust #collectmemories #cyprus #LimeLife I wake up like this #makeup #beauty #eyeshadow #mascara #cosmetics #instabeauty #beautygram #cateye #makeuptrends #beautyquote #fuckyou #oups🤐🙄#limelife #quotes 🙏🏻#quoteoftheday #stop #watering #dead #plants #people 
#saveenergy #spreadlove #cyprus #LimeLife