Έτσι θα απαλλαχτείς από τα σπυράκια στους γλουτούς

Πέμπτη, Αύγουστος 9, 2018 - 11:00

Σε κανένα σημείο τα σπυράκια δεν είναι ευπρόσδεκτα, αλλά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα δραστικοί για να το καταλάβουν και να εξαφανιστούν.

Στην πίσω μας πλευρά, δλδ. στην πλάτη και στους γλουτούς, μπορεί να μην τα βλέπουμε αλλά ξέρουμε πως είναι εκεί, πολλές φορές μας ενοχλούν και μας εμποδίζουν στο να φοράμε backless, σορτς και μαγιό αβίαστα.

Για να λύσουμε το πρόβλημα, πρέπει να κατανοήσουμε γιατί δημιουργείται. Οι δερματολόγοι λένε πως τα σπυράκια στους γλουτούς αποτελούν ένα είδος ακμής και σίγουρα ο τρόπος ζωής μας είναι ο πρώτος και καθοριστικός παράγοντας εμφάνισης.

Εάν κάθεστε πολλές ώρες η αιμάτωση είναι περιορισμένη και ιδρώνετε περισσότερο, παράμετρος που παράγει υγρασία, άρα και πολλαπλασιασμό βακτηρίων. Ορμονικές και ψυχολογικές διαταραχές επηρεάζουν επίσης, όπως και η διατροφή αλλά και η ρουτίνα άσκησης που έχουμε ή όχι.

Ποια είναι τα βήματα για καθαρό δέρμα και στην περιοχή των γλουτών;

Πρώτη κίνηση ματ είναι η σωστή απολέπιση. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων δίνει τη δυνατότητα στο δέρμα σας να αναπνέει και να καθαριστεί.

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και το αφρόλουτρο μα και οι κρέμες που χρησιμοποιείται. Φροντίστε να περιέχουν μέσα σαλικυλικό οξύ. Tο σαλικυλικό οξύ (salicylic acid) είναι άριστο κερατολυτικό σε πυκνότητα 3-10% και σε διάφορα έκδοχα (οινόπνευμα 70°, βαζελίνη, κολλώδιο). Xρησιμοποιείται στη θεραπεία υπερκερατωσικών ή λεπιδωδών καταστάσεων, δλδ. καθαρίζει την ακμή των οπίσθιων.

Όπως στο πρόσωπο, έτσι και στο υπόλοιπο σώμα, η ακμή θέλει δραστικά συστατικά και μάλιστα τα ίδια που χρησιμοποιείτε οπουδήποτε αλλού. Μια καλή αντισηπτική λοσιόν για να εξοντώσετε τα βακτήρια ή ένα στικ ενάντια στα σπυράκια θα ωφελήσουν σίγουρα.

Τέλος, φροντίστε να ενυδατώνεστε επαρκώς. Το νερό βοηθάει στα πάντα που αφορούν στο δέρμα.

instagram @lime_and_life

✨ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ✨ 1 τυχερή θα αποκτήσει αυτή την τσάντα @myladyrock ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: • ακολούθησε εμάς @lime_and_life και το @myladyrock • κάνε tag δύο φίλες σου • κάνε like και σχόλιο στη φωτογραφία με #ladyrock •
•
•
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις όλα τα βήματα. Ο διαγωνισμός θα λήξει την Παρασκευή 10.8 και η νικήτρια θα ανακοινωθεί με σχόλιο σε αυτό το post. ✨Καλή Επιτυχία✨#giveaway @myladyrock #cyprus #LimeLife #summer2018 Small details, big attitude #style #summerlook #summer2018 #fasion #fashionistas #instastyle #instafashion #cultgaia #limelife #cyprus Abra Kadabra nights, bohemian mornings #boho #bohostyle #arabesque #fashion #trends2018 #instastyle #stylish #vacay #fashionable #fashionblogger #LimeLife Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️