Τι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις στα μαλλιά σου με το νέο έτος

Δευτέρα, Ιανουάριος 8, 2018 - 09:45

Τα μαλλιά σου είναι ένα από τα πράγματα που σχετίζονται με την κληρονομικότητα. Φυσικά αναφέρομαι στην ποιότητά τους και στο χρώμα τους. Αλλά όπως τα βάφεις και μπορείς να τους αλλάξεις τελείως το χρώμα, έτσι μπορείς και να συμβάλλεις στην περιποίησή τους έτσι ώστε να τα διατηρήσεις στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Άλλα δυνατά κι άλλα αδύναμα, με λεπτή ή χοντρή τρίχα, με φυσική λάμψη ή θαμπά, όλα έχουν διαφορετικές απαιτήσεις στην φροντίδα τους και εσύ δεν έχεις παρά να συμμορφωθείς. 

Πέραν όλων όμως, όποιος κι αν είναι ο τύπος των δικών σου μαλλιών, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν κάποιες συνήθειες που ίσως χωρίς να το καταλάβεις κάνεις και βλάπτουν την τρίχα. Μήπως φέτος ήρθε η ώρα να σταματήσεις τις κακές συνήθειες που βλάπτουν τα μαλλιά σου; 

- Σταμάτα να χτενίζεις τα μαλλιά σου όσο είναι βρεγμένα. Οι τρίχες είναι πιο εύθραυστες και σπάνε ευκολότερα. Στέγνωσέ τα λίγο με το σεσουάρ και μετά ξέμπλεξέ τα. 

- Σταμάτα να λούζεσαι με πολύ ζεστό νερό. Η υψηλή θερμοκρασία κάνει τα μαλλιά σου θαμπά γι’ αυτό στο ξέβγαλμα γύρισε το νερό στο κρύο και άσε τη λάμψη στα μαλλιά σου. 

- Σταμάτα να το παρακάνεις με το dry shampoo. Είναι η λύση της τελευταίας στιγμής και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το λούσιμο. Είναι σαφώς πολύ χρήσιμο αλλά μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης. 

- Σταμάτα να στεγνώνεις τα μαλλιά σου χωρίς να έχεις βάλει πριν ένα heat protection προϊόν. Έτσι τα μαλλιά σου θα είναι πιο λαμπερά και απαλά μετά το στέγνωμα και το χτένισμα και κυρίως θα τα έχεις προστατεύσει από τη θερμότητα του σεσουάρ.  
 

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife