Γιατί αναστενάζει ο σκύλος μου;

Πέμπτη, Απρίλιος 12, 2018 - 09:15

Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε αναρωτηθεί τι είναι αυτό που κάνει τον σκύλο μας να αναστενάζει βαθιά δίνοντας μας την εντύπωση πώς κάτι τον απασχολεί ή –ακόμα χειρότερα- τον στεναχωρεί. 

Πολλές φορές, προβληματιζόμαστε πολύ ακούγοντας το αγαπημένο μας τετράποδο να βγάζει ήχους αναστεναγμού, με το μυαλό των περισσοτέρων να πηγαίνει στο κακό!

Τι πραγματικά συμβαίνει, όμως; Έχουμε δίκιο να ανησυχούμε ή είμαστε κάπως υπερβολικοί; 

Σύμφωνα με έρευνα του «Mother Nature Network» οι λόγοι για τους οποίους ένας σκύλος μπορεί να αναστενάζει είναι διάφοροι, με τους ιδιοκτήτες να καλούνται να παρατηρήσουν τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνει χώρα αυτή η ενέργεια προκειμένου να καταλάβουν τι πραγματικά συμβαίνει με τον τριχωτό τους φίλο.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, όταν ο αναστεναγμός συνοδεύεται από μισόκλειστα μάτια, ο φίλος μας προσπαθεί να μας περάσει το μήνυμα πως είναι ευχαριστημένος με μία κατάσταση. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν δέχεται τα χάδια μας ή όταν ξαπλώνει μετά από ένα πολύ καλό γεύμα. 

Αντιθέτως, όταν ο ήχος του αναστεναγμού συνοδεύεται από ορθάνοιχτα ματάκια, το αγαπημένο μας τετράποδο «προδίδει» την απογοήτευσή του που μπορεί να οφείλεται στο ότι μας βλέπει να φεύγουμε από το σπίτι ή να είμαστε πολύ απασχολημένοι για να παίξουμε μαζί του!

Η εκπαιδεύτρια σκύλων Pat Engel, συμπληρώνει πως συνήθως ο σκύλος αναστενάζει όταν ετοιμάζεται να «εισέλθει» σε μία κατάσταση βαθύτερης χαλάρωσης, λίγο πριν τον ύπνο λόγου χάρη. 

Συνεπώς, αν αναρωτιέσαι τι τρέχει με τον απαιτητικό σου συγκάτοικο, δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τα ματάκια του! 

instagram @lime_and_life

O-live Green... such an inspiration! #deco #homey #cozycorners #grrr #grey and #green #interiordesign #limeandlife “3ο Εύρηκα Μασσαλίας-The Charity Show”
Big thanks @beautifulpeoplemag #evrikacharityshow #charity Positivi-tea! #sunday #limeandlife 🍋 Cocooning...
Wrap yourself up! It’s Friday! #cozycorners #deco #homey #limeandlife 8 coffees ☕️ first!  #coffeefirst #monday #morning #oh #hello #week #letsdothis