Η Natalie Portman άνοιξε Instagram λογαρισμό για έναν πολύ ασυνήθιστο λόγο

By Evelina Kyrasta Jan 05, 2018
Thumbnail

Ο λόγος που ανοίγει κανείς Instagram λογαριασμό είναι συνήθως προφανής. Προσωπική και επαγγελματική προβολή, επικοινωνία με τους θαυμαστές αν μιλάμε για celebrity και μικρή ή μεγαλύτερη δόση τόνωσης αυταρέσκειας.

Στην περίπτωση της Natalie Portman οι λόγοι είναι εντελώς διαφορετικοί. Η 36χρονη ηθοποιός εγκαινίασε τον λογαριασμό της στο Instagram για την προώθηση του Time’s Up, μιας πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε από 300 γυναίκες στο Χόλιγουντ για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα, ανεξάρτητα από τον κλάδο. Η Portman μοιράστηκε μάλιστα μια δήλωση της οργάνωσης ως την πρώτη φωτογραφία.

 

«Τελείωσε ο χρόνος (Time’s Up) της σιωπής. Τελείωσε ο χρόνος της αναμονής. Τελείωσε ο χρόνος των διακρίσεων, παρενοχλήσεων ή κακοποιήσεων» έγραψε στην ανάρτηση και ενθάρρυνε τους οπαδούς να δωρίσουν στην οργάνωση.

Το Time’s Up εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους New York Times, με εκατοντάδες ηθοποιούς, γυναίκες διευθυντές, συγγραφείς, παραγωγούς και σκηνοθέτες.

Στους στόχους της οργάνωσης περιλαμβάνεται η θέσπιση νόμων για την επιβολή κυρώσεων σε εταιρείες που «ανέχονται την επίμονη παρενόχληση» και τη δημιουργία ενός Ταμείου προς όφελος γυναικών που δεν έχουν πολλά προνόμια και δεν διαθέτουν την κατάλληλη υποστήριξη ή εκπροσώπηση ενάντια στην κακή συμπεριφορά στο χώρο εργασίας. Το ταμείο έχει συγκεντρώσει ήδη 14 από τα 15 εκατομμύρια δολάρια που είχε θέσει ως στόχο.

On Instagram @kyrastev