Sara Sampaio: Αποκάλυψε την ψυχική της διαταραχή

By Evelina Kyrasta Jul 31, 2018
Thumbnail

Η Sara Sampaio μια ημέρα βρέθηκε κολλημένη στην κίνηση και βαριότανε. Έτσι αποφάσισε όπως επιτάσσει η μόδα των ημερών, να επιτρέψει σε Followers της να της κάνουν ερωτήσεις κι εκείνη απαντούσε.

Ένας από εκείνους της ζήτησε να αναφέρει πώς φροντίζει τα φρύδια της. Εκείνη απάντησε «Προσπαθώ να μην τα αγγίζω γιατί πάσχω από τριχοτιλλομανία και τα τραβάω! Οπότε έχουν πολλά κενά και απλώς χρησιμοποιώ μολύβι φρυδιών για να τα καλύψω!»

Μετά από αυτή τη δήλωση, ο Άγγελος της Victoria’s Secret, Sara Sampaio, δέχτηκε αναρίθμητα μηνύματα ταύτισης, με πολλά άτομα να παραδέχονται πως έχουν το ίδιο πρόβλημα και πως νιώθουν άσχημα.

Τι είναι η τριχοτιλλομανία;

Η τριχοτιλλομανία είναι μια σπάνια διαταραχή του ελέγχου των παρορμήσεων κατά την οποία ο πάσχων τραβά καταναγκαστικά τις τρίχες του. Συνηθέστερα τα άτομα που πάσχουν, τραβούν τρίχες από το κεφάλι τους.

Μπορεί όμως να τραβήξουν επίσης φρύδια, βλεφαρίδες, ακόμα και τρίχες από την ηβική περιοχή τους. Ενώ τα περισσότερα άτομα με τριχοτιλλομανία κόβουν κάθε τρίχα από τη ρίζα, άλλοι μπορεί να τραβήξουν και μεγάλες τούφες σε μια στιγμή.

Η τριχοτιλλομανία αρχίζει συνήθως στην παιδική ηλικία ή την εφηβεία και συχνά μάλιστα συμπίπτει με την έναρξη της εφηβείας. Ενώ μερικά παιδιά αναπτύσσουν αυτή τη συνήθεια και όσο προχωρά η ηλικία την ξεχνούν, άλλα άτομα συνεχίζουν αυτή τη συμπεριφορά σε όλη την ενήλικη ζωή τους. Εκτιμάται ότι ένα στα τρία άτομα πάσχουν από τριχοτιλλομανία και απ’ αυτά το 80% είναι γυναίκες.

Η Sampaio αποκάλυψε ότι δίνει τη δική της μάχη από την ηλικία των 15, ξεκινώντας με τις βλεφαρίδες της.

Ορθώς, τόνισε ότι ο καθένας θα έπρεπε να συμβουλευτεί ειδικούς και να μη δοκιμάσει μόνος του να αναζητήσει τη σωστή θεραπεία.

«Να είστε πάντα ευγενικοί και να μην κρίνετε. Είναι μία κατάσταση που δεν μπορεί απλώς να σταματήσει! Αλλά η κατανόηση και η ευγένεια των άλλων βοηθούν πολύ! Πολλή αγάπη σε όλους», ολοκλήρωσε.

On Instagram @kyrastev