Shakira: Κατηγορείται για τεράστια φοροδιαφυγή – Τι λέει η ίδια;

By Evelina Kyrasta Dec 08, 2018
Thumbnail

Άμεσα θα ασκηθεί δίωξη εναντίον της Κολομβιανής τραγουδίστριας Shakira από τις εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας, καθώς κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ίδια αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς όπως έγραψε η εφημερίδα El Pais σε δημοσίευμά της.

Σύμφωνα με το άρθρο, η εισαγγελία έκανε ξεκάθαρη την πρόθεσή της να μη βάλει την υπόθεση στο αρχείο και να καταθέσει επίσημα μήνυση στην τραγουδίστρια. Έχει προηγηθεί έρευνα και το ανάλογο πόρισμα δείχνει να «καίει» τη Shakira.

Όπως επισημαίνει η εισαγγελία, η εφορία κατηγορεί τη 41χρονη τραγουδίστρια ότι δεν κατέβαλε τους φόρους της στην Ισπανία, το διάστημα που διέμενε εκεί, μεταξύ 2011-2014. Οι διώξεις της εισαγγελίας αφορούν, εντούτοις, την περίοδο 2012-2014, καθώς όποια αδικήματα από το 2011 έχουν παραγραφεί. Η Shakira μετέφερε την φορολογική έδρα της στην Ισπανία το 2015, ενώ προηγουμένως ήταν στις Μπαχάμες.

Όμως, ένας εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας της Βαρκελώνης είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτό δεν «ανταποκρίνεται στην αλήθεια», καθώς ο σύντροφός της και τα παιδιά της διέμεναν στη Βαρκελώνη.

Οι δικηγόροι της επιμένουν, από την πλευρά τους, στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των αμοιβών της προερχόταν έως το 2014 από τις διεθνείς περιοδείες της και ότι εκείνη δεν ζούσε πάνω από 6 μήνες τον χρόνο στην Ισπανία, προϋπόθεση για να θεωρηθεί φορολογική έδρα η χώρα.

On Instagram @kyrastev