Σοκάρει η Sharon Stone μιλώντας για το εγκεφαλικό: «Έπρεπε να μάθω από την αρχή να μιλάω και να γράφω»

By Evelina Kyrasta Feb 13, 2018
Thumbnail

Η Sharon Stone είναι από τις γυναίκες που μας αρέσουν ιδιαιτέρως και το πιθανότερο είναι να το έχουμε κάνει ξεκάθαρο.

Συζητώντας για τις αγαπημένες της τηλεοπτικές εκπομπές στο Radio Times, η ηθοποιός παραδέχτηκε πως ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο « My Beautiful Broken Brain», την άγγιξε πραγματικά.

Δυστυχώς, η ηθοποιός στα 43 της, έπαθε εγκεφαλικό, ένα συνταρακτικό περιστατικό που άλλαξε για πάντα τη ζωή της.

Η 59χρονη πλέον Stone, εξήγησε: «Το 2001 είχα ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και μια αιμορραγία στον εγκέφαλο επί εννέα ημέρες που άλλαξε τη ζωή μου για πάντα. Είχα 5% πιθανότητες να ζήσω».

Η ηθοποιός παραδέχτηκε πως έχασε σχεδόν όλες τις λειτουργίες στην αριστερή της πλευρά – πράγμα που σήμαινε ότι χρειάστηκαν χρόνια για να μάθει βασικές δεξιότητες όπως ανάγνωση, γραφή και ομιλία, ξανά από την αρχή.

Και συνέχισε: «Όταν επέστρεψα στο σπίτι μετά το εγκεφαλικό, μόλις και μετά βίας μπορούσα να περπατήσω. Το ισχίο μου ήταν ασταθές. Δεν μπορούσα να δω από το αριστερό μου μάτι και δεν μπορούσα να ακούσω από το αριστερό μου αυτί. Δεν μπορούσα να γράψω το όνομά μου για σχεδόν τρία χρόνια. Έπρεπε να μάθω να διαβάζω και να γράφω ξανά. Έπρεπε να μάθω να μιλάω ξανά. Χρειάστηκαν χρόνια για να αρχίσω να νιώθω και πάλι το αριστερό μου πόδι».

Ωστόσο, πρόσθεσε πως η τηλεόραση ήταν ένα από τα πράγματα που βοήθησαν την ανάκαμψή της, με μια φευγαλέα εμφάνιση στη σειρά «Νόμος και Τάξη», κάτι που τη βοήθησε να ξαναβρεί την ομιλία της, μαθαίνοντας μερικές ατάκες.

On Instagram @kyrastev