10 πράγματα που πρέπει το παιδί σου να σε δει να κάνεις

Κυριακή, Ιούλιος 16, 2017 - 11:45

Τα παιδιά είναι ο καθρέφτης των γονιών τους. Για αυτό και οι δικές μας πράξεις έχουν αντίκτυπο στη ζωή των παιδιών μας. Το ίδιο ισχύει και για τις καθημερινές μας συμπεριφορές. Η οικογενειακή σύμβουλος Susan Stiffelman πιστεύει πως χρειάζεται να εκθέτουμε τα παιδιά μας σε διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής μας γιατί όπως συνηθίζει να λέει “δε μεγαλώνουμε παιδιά, μεγαλώνουμε ενήλικες”.

10 καθημερινές στιγμές μας που χρειάζεται να βλέπει το παιδί μας, καθημερινές στιγμές που χρειάζεται να μοιράζεστε μαζί του:

1. Κλάμα: Μην κρύβεις τα δάκρυα σου. Δεν πειράζει να σε δει να κλαις το παιδί. Τα περισσότερα παιδιά, εξαιτίας μας, θεωρούν ότι το κλάμα είναι μια μωρουδιακή συνήθεια ή ένδειξη αδυναμίας. Κλάψτε μπροστά τους, το κλάμα είναι ένας ακόμη τρόπος να εξωτερικεύσουμε το συναίσθημα μας. Να λυτρωθούμε, να ξαλαφρώσουμε…

2. Αγωνία για την καθημερινότητα: Μην κρύβετε την ανησυχία σας, την αγωνία σας για την οικογενειακή ευημερία. Τα παιδιά χρειάζεται να έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Να καταλαβαίνουν ότι δεν είναι όλα ρόδινα. Να προετοιμαστούν για το μέλλον. 

3. Φιληθείτε μπροστά στο παιδί…love is all we need!

4. Κάνε γυμναστική…εσύ είσαι το νούμερο ένα πρότυπο. 

5. Κάνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό…  μαθαίνει και αυτό πόσο σημαντική είναι η οργάνωση, μαθαίνει ότι προσέχουμε για να έχουμε.

6. Μίλα για τα συναισθήματα σου… χρειάζεται να μαθαίνουμε να εξωτερικεύουμε αυτά που αισθανόμαστε από νωρίς

7. Βοήθα τους συνανθρώπους σου…όταν το κάνεις εσύ, θα μάθει να το κάνει και το παιδί.

8. Διάβαζε… είναι το καλύτερο “δώρο” που μπορείς να κάνεις στο παιδί.

9. Να είσαι ευρηματικός... να συζητάς με το παιδί αυτά που σε απασχολούν και τις πιθανές λύσεις.

10. Αγάπα τον εαυτό σου… όταν αγαπάς τον εαυτό σου θα σε αγαπήσουν και οι άλλοι!

 

4moms.gr

instagram @lime_and_life

Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife