9 λόγοι για να αποφασίσετε να κάνετε δεύτερο παιδί

Σάββατο, Αύγουστος 5, 2017 - 11:15

1. Τα παιδιά μαθαίνουν να είναι ανιδιοτελή
Όταν γεννιέται ένα μωρό, συνειδητοποιείται ότι θα κάνετε τα πάντα για να το προστατεύσετε. Το παιδί σας θα βιώσει μια παρόμοια αίσθηση, όταν δει το μωρό- αδελφάκι του για πρώτη φορά.

2. Μαθαίνουν να μοιράζονται
Όταν υπάρχει ένα άλλο παιδί στο σπίτι, το μεγαλύτερο παιδί μαθαίνει πώς να μοιράζεται το χρόνο στην TV και το τελευταίο μπισκότο.

3. Μαθαίνουν πως να επιλύουν προβλήματα
Τα αδέλφια τσακώνονται πολύ! Είναι ανυπόφορο να τα ακούτε να φωνάζουν, αλλά έτσι μαθαίνουν να λύνουν μόνα τους τις διαφωνίες τους.

4. Μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά
Όταν παρουσιάζεται στα παιδιά έναν μακρύ κατάλογο με μικροδουλειές, συνειδητοποιούν ότι είναι πιο εύκολο να αναλάβουν τα καθήκοντα μαζί και όχι να τα κάνει μόνο του το καθένα.

5. Έχουν πάντα παρέα
Δεν χρειάζεται να καλείται φίλους στο σπίτι και να ψάχνετε παρέα αφού υπάρχει πάντα κάποιος στο διπλανό δωμάτιο.

6. Να μάθουν από κάποιον ή να διδάξουν κάποιον
Είτε πρόκειται για πολλαπλασιασμό ή για να μάθει να κάνει ποδήλατο, υπάρχουν πολλά πράγματα που το μικρότερο παιδί σας θα μάθει από τα μεγαλύτερα αδέλφια του.

7. Έχουν πάντα κάποιον να μιλήσουν
Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, είναι λιγότερο πιθανό να έρθουν σε σας για τα προβλήματά τους. Εάν έχουν ένα αδελφό ή αδερφή όμως, τότε θα απευθυνθούν για καθοδήγηση και βοήθεια.

8. Έχουν πάντα κάποιον να γιορτάσουν μαζί του
Από τα γενέθλια τους μέχρι μια αποφοίτηση, τα αδέλφια στέκονται πάντα το ένα στο πλευρό του άλλου στις χαρούμενες στιγμές της ζωής.

9. Κάποιον να στηριχτούν στα δύσκολα
Ένα μελανιασμένο γόνατο, ένας κακός βαθμός, μια ραγισμένη καρδιά αργότερα. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το πρόβλημα, τα αδέλφια του θα είναι πάντα εκεί για να το βοηθήσουν !!!!

 

4moms.gr

instagram @lime_and_life

Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife