Ποιες τροφές να αποφύγετε κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Παρασκευή, Αύγουστος 18, 2017 - 11:30

Μία ισορροπημένη διατροφή θα δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά στο μωρό σας, όμως υπάρχουν τροφές που μπορεί να σας αρέσουν όμως να δημιουργούν προβλήματα στο μωρό σας ή να μην του αρέσουν.

Αναλυτικά:

Καφεΐνη: Ένα μέρος της καφεΐνης που καταναλώνετε μεταφέρεται στο μητρικό γάλα με αποτέλεσμα να προκαλεί ανησυχία στο μωρό ή ακόμα και προβλήματα στον ύπνο.

Ψάρι: Όσον αφορά τα ψάρια, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στην κατανάλωση τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Κάποια από τα ψάρια περιέχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου, ο οποίος μπορεί να παρεμποδίσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού καθώς και να επηρεάσει το νευρικό του σύστημα. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, οι γυναίκες που θηλάζουν δεν θα πρέπει να καταναλώνουν πάνω από μία φορά  την εβδομάδα ψάρια και θαλασσινά και, μάλιστα, να προτιμούν όσα είναι μικρά και κατά συνέπεια δεν περιέχουν ποσότητες υδραργύρου (π.χ. γαρίδες, σαρδέλα, μπαρμπούνι κ.λπ.).

Μπρόκολο: Όπως συμβαίνει με τους ενήλικες, όταν καταναλώνουν μπρόκολο, κουνουπίδι και άλλα ινώδη τρόφιμα, έτσι και τα μωρά ενδεχομένως να έχουν ενοχλήσεις στην κοιλίτσα τους.

Γαλακτοκομικά προϊόντα: Εάν το μωρό σας πάσχει από δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα, είναι σημαντικό να παραλείψετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Τα πικάντικα: Μπορεί να κάνει ιδιότροπο το μωρό σας.

Μέντα: Η κατάποση μεγάλης ποσότητας φύλλων μέντας, όπως π.χ στο τσάι σας, μπορεί να μειώσουν την παροχή του γάλακτος.

Ξηροί καρποί: Εάν οι γονείς ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο έχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς, τότε το παιδί σας έχει αυξημένες πιθανότητες να την «κληρονομήσει».

Σκόρδο: Η απαγόρευση αυτή έχει να κάνει περισσότερο με την γευστική εμπειρία του μωρού παρά με οτιδήποτε άλλο. Όταν το σκόρδο μεταδίδεται μέσω του γάλατος, δημιουργεί μια άγνωστη και δυσάρεστη γεύση στο παιδί.

Αλκοόλ: Η υπερκατανάλωση μπορεί να έχει κακό αντίκτυπο τόσο σε εσάς όσο και στο μωρό σας. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, η κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί μέχρι και να  εμποδίσει την παραγωγή του μητρικού γάλακτος. Παράλληλα, η κατανάλωση μητρικού γάλακτος που περιέχει ίχνη αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει μη φυσιολογική αύξηση του σωματικού βάρους ή να δημιουργήσει αδυναμία και ατονία στο μωρό.

 

4moms.gr

instagram @lime_and_life

Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife