Πρώτη φορά μαμά;

Τρίτη, Αύγουστος 8, 2017 - 09:30

Για αυτές που γίνονται πρώτη φορά μαμάδες, τα πράγματα μπορεί να είναι αποκαρδιωτικά.

Θυμάμαι πως είχα να αντιμετωπίσω διάφορα συναισθήματα, όταν απέκτησα το πρώτο παιδί μου.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές που συγκεντρώθηκαν μιλώντας με άλλες μαμάδες.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από τις συμβουλές τους, γι ‘αυτό παρακαλώ συνεχίστε να διαβάζετε, εάν είστε για πρώτη φορά μαμά!

1. Κάθε γυναίκα που γίνεται για πρώτη φορά μαμά θα λάβει εκατοντάδες συμβουλές, θα διαβάσει πολλά βιβλία, θα μπει στο διαδίκτυο, θα μιλήσει με φίλες, συγγενείς, γνωστές και ο καθένας θα λέει τη γνώμη του και γιατί αυτό που λέει αυτός, είναι καλύτερο για την ανατροφή των παιδιών. Να θυμάστε ότι πρέπει να κάνετε ό, τι λειτουργεί για σας! Όταν σας συμβουλεύουν απλά χαμογελάστε και να θυμάστε ότι δεν έχετε να κάνετε αυτό που σας λένε, αλλά αυτό που εσείς κρίνετε σωστό.
2. Δεν χρειάζεται να είστε η σούπερ μαμά, 2 εβδομάδες μετά τον τοκετό! Πάρτε βοήθεια όταν σας προσφέρεται και να μην ντρέπεστε. Την οικογένεια και τους φίλους σας ”εκμεταλευτείτε” τους όταν θα έρθουν στο σπίτι να δουν το μωρό. Ας έρθουν με λίγο φαγητό, ας κρατήσουν το μωρό να κάνετε ένα ντους, να σας ψωνίσουν πριν έρθουν, από το σούπερ μάρκετ για να μην βγαίνετε.
3. Ο παιδίατρος σας σίγουρα ξέρει πολλά. Αλλά μερικές φορές το μητρικό σας ένστικτο, ξέρει πάντα το καλύτερο. Εμπιστευθείτε το.  Μην αφήνετε, καλοπροαίρετα μέλη της οικογένειας, ή φίλους σας να σας επηρεάζουν, το μητρικό ένστικτο ξέρει πάντα τι είναι καλύτερο.
4. Ο καθένας έχει μια κακή μέρα. Ως μαμά, μερικές φορές μπορεί να αισθανθείτε πως οι κακές μέρες συσσωρεύονται! Αλλά παίρνετε κάθε μέρα ξεχωριστά και να θυμάστε ότι αύριο είναι μια νέα μέρα! Το μωρό σας θα περάσει την φάση του νεογέννητου στην ανάπτυξη, την οδοντοφυΐα όπως όλα τα άλλα παιδιά. Όλα θα περάσουν και τα πράγματα θα είναι εντάξει και πάλι!
5. Σύντομα θα μάθετε ότι ο καθένας έχει μια γνώμη, και η γνώμη του καθενός είναι η σωστή. Κάντε τη δική σας έρευνα για όλα τα επίμαχα θέματα πριν από τη λήψη μιας απόφασης. Αυτοί οι 9 μήνες της εγκυμοσύνης είναι καλό γι ‘αυτό!
6. Τα μωρά έχουν πολλή δουλειά και μπορεί να είναι κουραστική.  Μπορείτε να κάνετε προετοιμασία σε κάποια πράγματα π.χ. γεύματα στην κατάψυξη, έτσι ώστε να γλιτώσετε χρόνο. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιείτε πιάτα και ποτήρια μιας χρήσης για να γλιτώνετε το πλύσιμο.
7. Μην ανησυχείτε για μερικά πιάτα στο νεροχύτη. Οι πρώτες εβδομάδες της ζωής του μωρού, είναι ζωτικής σημασίας για το δέσιμο μαζί σας. Κρατήστε το μωρό σας όσο μπορείτε και αφήστε τους άλλους να βοηθήσουν ή να ξεχάστε για λίγο τις δουλειές του σπιτιού. Κουνήστε το μωρό σας και απολαύστε λίγη ξεκούραση, όταν μπορείτε.

 

4moms.gr

instagram @lime_and_life

Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife