Συμβουλές για πιο εύκολο ύπνο στην εγκυμοσύνη

Πέμπτη, Αύγουστος 3, 2017 - 11:30

Σίγουρα όσο προχωρούν οι μήνες, ο ύπνος γίνεται όλο και πιο άβολος ή δύσκολος.

Οι πέντε πιο συνηθισμένοι λόγοι που μία έγκυος δεν μπορεί να κοιμηθεί είναι:

-Η αύξηση του μεγέθους της κοιλιάς 

-Η δύσπνοια

-Ο πόνος στην πλάτη εξαιτίας του βάρους

-Η καούρα

-Η αϋπνία

Ποια είναι όμως η καλύτερη και η χειρότερη στάση ύπνου;

Η καλύτερη είναι η πλάγια θέση όπως αναφέρουν οι ειδικοί. Ο ύπνος στα πλάγια είναι η καλύτερη θέση, λένε οι ειδικοί. Ειδικότερα ο ύπνος στην αριστερή πλευρά είναι ιδανικός καθώς βοηθάει το έμβρυο σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία του αίματος στον πλακούντα, άρα και τον τρόπο με τον οποίο τρέφεται. 

Επίσης βοηθά τα νεφρά της εγκύου να αποβάλλουν αποτελεσματικά τα υγρά από το σώμα, κάτι που μειώνει το πρήξιμο στο κάτω μέρος των ποδιών και των χεριών. Το καλύτερο την ώρα που κοιμάστε είναι να κρατάτε λυγισμένα τα πόδια σας με ένα μαξιλάρι ανάμεσα.  

Αν έχετε πόνους στην πλάτη, τοποθετήσετε το μαξιλάρι κάτω από την κοιλιά σας ενώ αν αντιμετωπίζετε καούρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, βάλτε ένα ακόμα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας για να ανασηκώνεται ο κορμός σας και να παραμένουν τα οξέα του στομαχιού εκεί όπου ανήκουν.

Αποφύγετε να κοιμάστε ανάσκελα προς τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, καθώς το βάρος βαραίνει τη σπονδυλική στήλη, τους ραχιαίους μυς, τα έντερα και τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία του σώματός σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μυϊκούς πόνους, αιμορροΐδες, και μειωμένη κυκλοφορία, ενώ μπορεί να μειώσει και την κυκλοφορία του αίματος στο μωρό. Ο ύπνος ανάσκελα μπορεί επίσης να ρίξει την πίεση, προκαλώντας ζαλάδες στη μέλλουσα μαμά ενώ ευνοεί και το ροχαλητό και αν έχετε αυξημένο βάρος μπορεί να προκαλέσει άπνοια στον ύπνο.

 

4moms.gr

instagram @lime_and_life

Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife