10 περίεργες συμπεριφορές της γάτας που δεν φαντάζεσαι τι σημαίνουν

Παρασκευή, Μάιος 5, 2017 - 10:15

Τα γατάκια στις μέρες μας, είναι πολύ δημοφιλή στο διαδίκτυο και έχουν κατακλύσει το instagram, πετώντας έξω ακόμα και τα σκυλιά. Πολλοί είναι εκείνοι που τα επιλέγουν για κατοικίδια και τρελαίνονται με τα νάζια και τα παιχνίδια τους καθώς πρόκειται για ένα ζώο πολύ διαφορετικό ως προς την συμπεριφορά από τα υπόλοιπα.

Ίσως να έχεις αναρωτηθεί γιατί οι γάτες συμπεριφέρονται έτσι όπως συμπεριφέρονται. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους οι γάτες επικοινωνούν μαζί μας και δεν είναι πάντα προφορικά, αφού χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και ορισμένες συμπεριφορές, για να περάσουν σε μας αυτά που θέλουν. 

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ενέργειές τους!

1. Το ζύμωμα: Σε πατάει την πλάτη σαν να σε ζυμώνεi; Από τις πιο διασκεδαστικές συμπεριφορές της γάτας που τις απολαμβάνεις και εσύ. Κάνοντας αυτή την κίνηση, η γάτα θυμάται όταν ήταν μωρό έπινε γάλα από τη μητέρα της. Αυτό το ένστικτο είναι πολύ ισχυρό στις γάτες και πιστεύεται επίσης, ότι είναι ένα σημάδι άνεσης, εμπιστοσύνης και χαλάρωσης.

2. Γύρω γύρω όλοι: Η γατούλα σας όταν τρέχει απότομα γύρω από το σπίτι απλώς προσπαθεί να ασκηθεί. Οι περισσότερες γάτες δεν κάνουν μεγάλες βόλτες έξω και με το να τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα σε όλη το σπίτι, είναι ουσιαστικά σαν να πηγαίνουν βόλτα.

3. Ύπνε που θρέφεις τα γατιά: Η μέση γάτα ζει περίπου 12-15 χρόνια και περνάει το 70% της ζωής της με το να κοιμάται. Αυτό σημαίνει ότι 8.4-10.5 χρόνια, κοιμάται! Επιπλέον, τα γατάκια χρειάζονται ακόμα περισσότερο ύπνο από ό, τι οι ενήλικες γάτες γι'αυτό μην σας κακοφαίνεται.

4. Χτυπάει το κεφάλι της πάνω σου: Με αυτόν τον τρόπο μια γάτα χαιρετάει. Είναι επίσης, μια φιλική χειρονομία προς τους ανθρώπους. Θα το κάνουν μόνο όταν αισθάνονται πραγματικά ασφαλείς.

5. Ανοίγει τα πόδια της: Αυτή είναι η απόλυτη ένδειξη ότι η γάτα σου σε εμπιστεύεται. Μια γάτα όταν το κάνει αυτό, σημαίνει ότι βρίσκεται σε ευάλωτη θέση και θα το κάνει μόνο όταν περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που αγαπά και ξέρει ότι μπορεί να εμπιστευτεί.

6. Κολλάει το πόδι της στο πρόσωπό σου: Όταν το κάνει αυτό μια γάτα, σημαίνει ότι θέλει να σας γνωρίσει καλύτερα. Δεν είναι κάτι το προσβλητικό, αλλά είναι ο δικός της τρόπος να σου πει «γεια τι γίνεται;».

7. Θάβει τον ποπό της: Αυτή είναι μια πρώτη μορφή άμυνας, που οι γάτες χρησιμοποιούν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Είναι ένα ένστικτο που τις βοηθάει να αποφύγουν άλλα αρπακτικά και να αισθανθούν ασφάλεια.

8. Ξαπλώνουν επάνω στα πράγματά σου: Αυτό σημαίνει, ότι η γάτα χρειάζεται περισσότερη προσοχή από εσένα. Για παράδειγμα, εάν ασχολείσαι για ώρες με τον υπολογιστή σου, εκείνη θα έρθει και θα κάτσει επάνω στο πληκτρολόγιο γιατί θέλει να της δώσετε σημασία.

9. Κουνάει τον ποπό πριν αναπηδήσει: Είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα πράγματα που μπορεί να κάνει μια γάτα για να εξισορροπήσει τον εαυτό της. Αυτή η αξιολάτρευτη κίνηση βοηθά στο να διατηρήσει την ισορροπία της.

10. Αγνοεί το φαγητό της: Οι περισσότερες γάτες θα φάνε μόνο όταν πραγματικά θελήσουν. Οπότε, αυτό θα το κάνουν είτε όταν δεν πεινάνε, είτε όταν δεν μπορούν να δουν το φαγητό που έχουν μπροστά τους.

instagram @lime_and_life

#scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife Goodmorning and remember 14 days left #christmas #bliss #shine #happiness #santa is coming to town #Cyprus #LimeLife