Είναι τα κατοικίδια πραγματικά οικογένεια;

Πέμπτη, Ιούνιος 8, 2017 - 10:30

«Τα κατοικίδια είναι μέρος της οικογένειας!». Το έχεις πει εσύ και άλλοι τόσοι άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά τους μικρούς τους φίλους, για την ακρίβεια, περίπου το 90% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων.

Σε μια γνωστή μελέτη των Sandra Barker και Randolph Barker από τη δεκαετία του '80, οι ιδιοκτήτες σκύλων καλούνται να ολοκληρώσουν το αποκαλούμενο Διάγραμμα Διαστήματος Οικογενειακής Ζωής (FLSD), στο οποίο τα σύμβολα που εκπροσωπούν τα μέλη της οικογένειας και τα σκυλιά τοποθετούνται μέσα σε έναν κύκλο, "Το διάστημα ζωής." Στο 38% των διαγραμμάτων, ο σκύλος τοποθετήθηκε πιο κοντά στον εαυτό του από ό, τι άλλα μέλη της οικογένειας. Παρόμοιες μελέτες σχετικά με την τοποθέτηση κατοικίδιων ζώων σε έναν οικογενειακό αστερισμό έχουν παρόμοια αποτελέσματα: τα κατοικίδια ζώα είναι πολύ συχνά πολύ κοντά στην πιο κοντινή απόσταση από τα μέλη της οικογένειας. Στην ερώτηση, «Ποιο άτομο θα έφερνες σε ένα νησί έρημο;», ένας εκπληκτικός αριθμός ανθρώπων λέει "το σκυλί μου" ή "η γάτα μου" και όχι "ο σύζυγός μου" ή "η σύζυγός μου".

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ιδιοκτητών, που στην συνέχεια για διάφορους λόγους προσωπικούς και μη, δεν θέλουν πλέον το ζωάκι μέσα στη ζωή τους. Όπως φανερώνει ο Ισραηλινός ανθρωπολόγος Dafna Shir-Vertesh, τα ζώα είναι «ευέλικτα πρόσωπα» ή «συναισθηματικά προϊόντα». Είναι άτομα, όταν θέλουμε να είναι, όταν όμως μας κουράζουν ή δημιουργούν ένταση, τα υποβαθμίζουμε σε «μόνο ένα σκυλί».

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κακοποιησης, αφού καθημερινά στις ειδήσεις ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα με την βίαιη μεταχείριση των κατοικίδιων ζώων, σκυλιά που λιμοκτονούν, παρατημένα, χτυπημένα από αυτοκίνητα, φόλες, βασανιστήρια. 

Πώς λοιπόν, θα μπορούσε ένα έθνος στο οποίο τα κατοικίδια ζώα είναι οικογένεια για το 90% των ανθρώπων, να παραγάγει τόση βία;

Άρα μέσα σε αυτό το περιβόητο ποσοστό κάποιοι χρησιμοποιούν τα κατοικίδια σαν μία νέα τάση της μόδας που περνάει και την πετάς με μεγάλη ευκολία από πάνω σου. Και είναι τα ίδια άτομα που χρυσοπληρώνουν τις ράτσες μόνο και μόνο για φιγούρα.

Τουλάχιστον αυτό δεν ισχύει για όλους, όπως και για σένα ελπίζουμε που διαβάζεις αυτό το άρθρο και ξέρεις πως ο μικρός σου φίλος θα έχει πάντα μία θέση στην ζωή σου!

instagram @lime_and_life

#scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife Goodmorning and remember 14 days left #christmas #bliss #shine #happiness #santa is coming to town #Cyprus #LimeLife