Είσαι σκυλομαμά; 4 πράγματα που προσπαθεί να σου πει το «παιδί» σου

Κυριακή, Σεπτέμβριος 10, 2017 - 10:30

Αγαπάς το μικρό σου ζωάκι και κάθε μέρα ανακαλύπτεις πόσα πολλά μπορείς να κερδίσεις σαν άνθρωπος μέσα από αυτήν την συντροφιά.

Ωστόσο, όσο καλά κι αν γνωρίζεις τις συνήθειές του, υπάρχουν κάποιες προσπάθειες εκ μέρους του για επικοινωνία που ίσως να μην τις καταλαβαίνεις. Τα σκυλιά χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματός τους για να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις ανάγκες τους και αν είσαι μαμά μίας τέτοιας ψυχούλας καλό θα ήταν να δώσεις βάση στις παρακάτω γραμμές αν δεν τις γνωρίζεις ήδη.

1. Ο σκύλος σου γλείφει τα χείλη του
Έχει άγχος. Όχι, τα σκυλιά δεν έχουν τις υποχρεώσεις και το τρέξιμο το δικό σου, αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τόσο το βραχυπρόθεσμο όσο και το χρόνιο άγχος», λέει ο Carlo Siracusa, διευθυντής της Κλινικής που εξετάζει την συμπεριφορά των ζώων στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania. «Όταν ο σκύλος δεν είναι χαρούμενος, αυξάνει την πιθανότητα να μας δαγκώσει», προσθέτει. Γι’ αυτό αποφύγετε τυχόν ξαφνικές κινήσεις (όπως την προσέγγιση από πίσω ή το χάιδεμα) που θα μπορούσε να ξαφνιάσει το κουτάβι σου και να του προκαλέσει άγχος.

2. Βλέπεις το λευκά των ματιών του
Αυτό σημαίνει ότι φοβάται. «Τα λευκά των οφθαλμών εμφανίζονται κάθε φορά που το κεφάλι στρέφεται από τη μία πλευρά και τα μάτια από την άλλη», αναφέρει η κτηνίατρος Liz Stelow. «Στο παιχνίδι, αυτό μπορεί να συμβεί όταν ο σκύλος σου φαίνεται πως κοιτάζει μακριά, αλλά στην πραγματικότητα κοιτάζει εσένα. Αν όμως είστε απλά έξω βόλτα και βλέπεις τα λευκά των ματιών του σκύλου σου, αυτό είναι συνήθως ένα σημάδι που υποδηλώνει φόβο.

3. Το σκυλί σου μένει ακίνητο
Σημαίνει πως χρειάζεται χώρο. «Τα σκυλιά «παγώνουν» και δεν θα αντιδρούν σε τίποτα, όταν θέλουν ένα άτομο ή άλλο ζώο να απομακρυνθεί αμέσως», λέει η Stelow. Παρατήρησε πως αυτό συνήθως συμβαίνει είτε όταν είστε έξω στο πλήθος, είτε στον κτηνίατρο.

4. Η ουρά του κουνιέται σαν τρελή
Μπορεί να σκέφτεσαι πως μία ουρά που κουνιέται συνεχώς σημαίνει πως το σκυλί σου είναι ευτυχισμένο, αλλά αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. «Είναι σημαντικό να εξετάσεις το υπόλοιπο σώμα για να έχεις πλήρη εικόνα. Εάν οι μύες, το πρόσωπο και τα αυτιά του είναι χαλαροί, είναι πιθανώς σε καλή διάθεση, ωστόσο η έντονη γλώσσα του σώματος μπορεί να είναι ένα σημάδι πως το κουτάβι σου στην πραγματικότητα είναι δυστυχισμένο. «Βέβαια, και στα σκυλιά και στις γάτες, μια ουρά που ούτε κουνιέται, ούτε μένει στάσιμη είναι το καλύτερο σημάδι ότι είναι ικανοποιημένα. Δείχνει ότι το σώμα τους είναι άνετο και δεν υπάρχει ένταση στους μυς τους», εξηγεί η Stelow.

instagram @lime_and_life

Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife