Φέρνοντας το κουτάβι στο σπίτι – Tips για τις πρώτες ημέρες

Τετάρτη, Μάρτιος 8, 2017 - 00:00

Ο κύβος ερρίφθη! Αποφασίσατε να πάρετε ένα κουτάβι στο σπίτι και να αυξήσετε την οικογένειά σας κατά ένα μέλος. Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο συμβαίνει, η οικογένεια σας μεγαλώνει και με τέτοιου είδους σοβαρότητα πρέπει να το αντιμετωπίσετε, μιας και η απόκτηση ενός ζώου οφείλει να είναι μια συνειδητή και υπεύθυνη απόφαση. Η αλλαγή περιβάλλοντος για το κουτάβι είναι μια ιδιαιτέρως στρεσογόνα φάση και η κατάλληλη προετοιμασία από εσάς είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Που θα κοιμηθεί; 

Τα περισσότερα κουτάβια προτιμούν κάποιο κλειστό σημείο, κάποια περιοχή που να τους δίνει την αίσθηση της φωλιάς και της ασφάλειας. Καλό είναι να έχετε προνοήσει αγοράζοντας μια ειδική μαξιλάρα που θα αποτελεί το καταφύγιο του. Μια άλλη λύση μπορεί να είναι ένα καφάσι στο οποίο θα στρώσετε μια κουβέρτα για να είναι μαλακά και ζεστά. Καλό είναι από το πρώτο κιόλας βράδυ να μην κοιμηθεί στο ίδιο δωμάτιο με εσάς, για να μην συνηθίσει κάτι το οποίο στην πορεία θα σας κάνει να δυσφορείτε.

Τα περισσότερα σκυλάκια κλαίνε το πρώτο, αν όχι και τα επόμενα βράδια, μετά την αλλαγή περιβάλλοντος. Ένα έξυπνο κόλπο είναι να τυλίξετε μέσα σε μια πετσέτα ένα μπουκάλι νερού και να φροντίσετε το νερό να είναι ζεστό. Τοποθετήστε το σε μια γωνία στο κρεβάτι του κι έτσι θα είναι πιο ήρεμο. Αυτό λειτουργεί γιατί τα κουτάβια έχουν συνηθίσει τη ζεστασιά από τα αδέλφια τους κι έτσι το μπουκάλι ζεστού νερού έρχεται να αντικαταστήσει αυτό το κενό. 

Μην του φωνάζετε και μην πηγαίνετε κοντά του κάθε φορά που κλαίει. Οι πρώτες ημέρες απαιτούν υπομονή και για αυτό καλό είναι να είσαστε προετοιμασμένοι.

Τα απαραίτητα…

Εκτός από τον ύπνο του, πρέπει να φροντίσετε και για κάποια άλλα πράγματα.

Οι αγορές που πρέπει να γίνουν είναι: 
Μπολάκι τροφής: Καλό είναι να ξεκινήσετε δίνοντάς του την τροφή που έχει ήδη συνηθίσει από τον εκτροφέα του. Εάν θέλετε να του την αλλάξετε, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.
Λουράκι, περιλαίμιο και ταυτότητα: Φορέστε του το περιλαίμιο και την ταυτότητα αμέσως μόλις το πάρετε, χωρίς βίαιες κινήσεις.
Κάποια παιχνιδάκια: Ο κτηνίατρος ή κάποιος άνθρωπος από το pet shop θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε ένα δύο κατάλληλα. 

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε:

Το σπίτι σας πρέπει να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Καλώδια ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο ή να τα μασήσει, πρέπει να έχουν μαζευτεί. 
Τους πρώτους 3 μήνες τα μικρά σκυλάκια χρειάζονται συχνά βόλτα προς ούρηση. Αυτό σημαίνει πως το πρωί, μετά από τα γεύματα, μετά από ύπνο και το βράδυ πρέπει να το βγάζετε βόλτα ώστε να αρχίσει να εκπαιδεύεται. 

Εάν έχετε παιδιά, μην τα αφήσετε να είναι υπέρ το δέον ενθουσιώδη με το κουτάβι. Αυτό μπορεί να τρομάξει το ζώο και αντίστοιχα οι κινήσεις και οι αντιδράσεις του το παιδί. 
Επίσης, θα σας φανεί ωφέλιμο να μην το αφήνετε πολλές ώρες μόνο του τον πρώτο καιρό, καθώς αυτό το αγχώνει και δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει τον χωρισμό από τους ιδιοκτήτες του. 

 

instagram @lime_and_life

#scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife Goodmorning and remember 14 days left #christmas #bliss #shine #happiness #santa is coming to town #Cyprus #LimeLife