Ο σκύλος σου βάζει κιλά τους χειμερινούς μήνες; Φταις εσύ!

Σάββατο, Μάρτιος 3, 2018 - 08:00

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων παρατηρούν μια μικρή ή και μεγαλύτερη αύξηση στο βάρος του τετράποδού τους ήδη από τους φθινοπωρινούς μήνες.

Πολλά τέτοια περιστατικά έχουν αναφερθεί στους κτηνιάτρους, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους μας, τονίζοντας πως οι μοναδικοί που φταίμε για αυτό το φαινόμενο είμαστε εμείς!

Και ο λόγος είναι απλός. Από τις πρώτες βροχές και το πρώτο κρύο αποφεύγουμε συστηματικά να βγάζουμε τον σκύλο μας βόλτα, με αποτέλεσμα εκείνος να μην ασκείται όσο πρέπει και να δημιουργούνται προβλήματα τόσο στη γενική του υγεία όσο και στο βάρος του. 

Σχετικές έρευνες έφεραν στο φως πως το 56% των ιδιοκτητών γνωρίζουν καλά πως τα σκυλιά τους ασκούνται λιγότερο όταν η θερμοκρασία πέφτει εξαιτίας της δικής τους απροθυμίας να βγουν έξω. Ένας στους έξι, μάλιστα, παραδέχτηκε… ότι προσεύχεται οι συνθήκες να μην είναι ιδανικές για βόλτα προκειμένου να την αποφύγει.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ακόμα και μία μισάωρη βόλτα την εβδομάδα να αποφεύγεται, ο σκύλος μας χάνει συνολικά δύο ώρες άσκησης το μήνα. Και φαντάσου ότι οι φορές που το τετράποδό μας χάνει τη βόλτα τους τις ημέρες που ο καιρός δεν είναι πολύ καλός, είναι πολύ περισσότερες.

Σύμφωνα με τον Sean McCormack, επικεφαλής διατροφολόγο της ιστοσελίδας Tails.com, τα σκυλάκια που χαίρουν μιας κατάλληλης για εκείνα, θρεπτικής και υγιεινής διατροφής εξακολουθούν να επιθυμούν και να απολαμβάνουν δεόντως τους καθημερινούς τους περιπάτους, ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Φρόντισε λοιπόν, ο δικός σου σκύλος να μην ανήκει στο 50% των τετράποδων που αισθάνονται το βάρος τους να αυξάνεται δραματικά λόγω έλλειψης άσκησης.

Πίστεψε μας, δεν το αξίζει αυτό. Ντύσου καλά, πάρε την καλή σου διάθεση μαζί σου και φρόντισε να τον κάνεις να διασκεδάσει όσο το δυνατόν περισσότερο!

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife