Πως τα κατοικίδια επηρεάζουν θετικά τη διάθεση και την υγεία μας

Παρασκευή, Απρίλιος 14, 2017 - 11:30

Είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερός σου φίλος. Σου δίνει ανιδιοτελή αγάπη και είναι πάντα εκεί για σένα να σε περιμένει. Δεν σου κρατάει μούτρα, δεν σου θυμώνει και το μόνο που ίσως να ζητήσει είναι λίγη παραπάνω σημασία αφού για εκείνο εσύ είσαι όλος του ο κόσμος. Ωστόσο, ίσως να είσαι και εσύ ανάμεσα στους ιδιοκτήτες κατοικιδίων που αγνοούν τα σωματικά και ψυχικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσουν παίζοντας ή χαϊδεύοντας το ζωάκι τους.

Πρόσφατες μελέτες έχουν ξεκινήσει να ερευνούν τα επιστημονικά οφέλη των δεσμών ανθρώπων και ζώων με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά.

Συγκεκριμένα:

• Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη από αυτούς που δεν έχουν κατοικίδια.

• Οι άνθρωποι με κατοικίδια ζώα έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση σε αγχώδεις καταστάσεις από εκείνους που δεν έχουν.

• Το παιχνίδι με ένα κατοικίδιο ζώο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης, δύο ορμόνες που ηρεμούν και χαλαρώνουν.

• Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης (δείκτες της καρδιακής νόσου) σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν κατοικίδια.

• Οι ασθενείς που έπαθαν καρδιακή προσβολή και έχουν κατοικίδια ζώα ζουν περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν.

• Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων άνω των 65 ετών, επισκέπτονται τον γιατρό τους 30% λιγότερο σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν κατοικίδια ζώα.

• Ένα κατοικίδιο ζώο δεν πρέπει απαραίτητα να είναι ένα σκυλί ή μια γάτα. Ακόμη και τα ψάρια σε ένα ενυδρείο μπορεί να βοηθήσουν να μειωθούν η ένταση στους μύες και οι καρδιακοί παλμοί.

instagram @lime_and_life

#scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife Goodmorning and remember 14 days left #christmas #bliss #shine #happiness #santa is coming to town #Cyprus #LimeLife