3 τρόποι να απομακρύνεις το λεκέ σοκολάτας από τα αγαπημένα σου ρούχα

Τετάρτη, Ιανουάριος 17, 2018 - 12:00

Η σοκολάτα είναι από τα αγαπημένα εδέσματα που στην εικόνα της και μόνο αποτελεί ένα γευστικό πειρασμό, που δύσκολα κάποιος αντιστέκεται. Εκτός όμως από αυτό αποτελεί και έναν από τους πιο δύσκολους λεκέδες όταν πέσει στα ρούχα μας. Αυτός ο λόγος φυσικά δεν αρκεί για να μας αποτρέψει από το να απολαύσουμε  τον λαχαριστό αυτόν πειρασμό. Έτσι, όσο προσεκτική κι αν είσαι κάποια στιγμή κάτι θα πάει στραβά με αποτέλεσμα η σοκολάτα να καταλήξει στο αγαπημένο σου καθαρό ρούχο που μόλις φόρεσες. 

Εμείς σου βρήκαμε 3 σωτήρια tips για να αφαιρέσεις τη σοκολάτα από το ρούχο που λέρωσες, οπότε να μη διστάσεις να ξαναφάς.

1. Βάλε λοιπόν, σε ένα μπολ χλιαρό νερό και απορρυπαντικό για τα πιάτα. Με ένα καθαρό πανί τρίψε την επιφάνεια που έχει λερωθεί μέχρι να μη φαίνεται. Άφησέ το να στεγνώσει κανονικά και έπειτα βάλτο στο πλυντήριο κανονικά όπως θα το έβαζες. 

2. Σε μισό φλυτζάνι με χλιαρό νερό βάλε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική αμμωνία. Με μια παλιά οδοντόβουρτσα άρχισε να τρίβεις το λεκέ, αφού πρώτα τον έχεις σκουπίσει με ένα βρεγμένο πανί και λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Η αμμωνία θα το καθαρίσει εντελώς αν δεν το έχει ήδη κάνει το υγρό πιάτων. 

3. Βάλε λίγο οινόπνευμα σε ένα πανί και τρίψε το σημείο που είναι ο λεκές. Αφού ολκληρώσεις τη διαδικασία βάλε το ρούχο στο πλυντήριο και πλύνε το κανονικά. 

Extra tip: Όλα τα παραπάνω πρέπει να τα κάνεις πριν φυσικά στεγνώσει εντελώς ο λεκές.

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife