4 τρόποι για να μειώσεις την υγρασία στο σπίτι σου

Κυριακή, Δεκέμβριος 17, 2017 - 10:00

Η υγρασία είναι αρκετά βλαβερή τόσο για το σπίτι όσο και για την υγεία σου. Οι θερμοκρασίες είναι ήδη πολύ χαμηλές με αποτέλεσμα το σπίτι να δυσκολεύεται να ζεσταθεί, έτσι η υγρασία γίνεται εντονότερη. Ωστόσο, δεν είναι ανίκητη, αφού και χωρίς να διαθέτεις αφυγραντήρα μπορείς να την καταπολεμήσεις και να την διώξεις από το χώρο σου. 

Αν λοιπόν έχεις πάρει απόφαση να μη χαλάσεις την όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα του σπιτιού σου σου έχουμε μερικές εύκολες και οικονομικές λύσεις. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις τους τοίχους και τα παράθυρα του σπιτιού. Αν τα τζάμια είναι συνεχώς θολά η αν οι τοίχοι είναι “βρεγμένοι” τότε η υγρασία σου έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα και πρέπει να αναλάβεις δράση για να την απομακρύνεις. 

Αρχικά βγάλε στο μπαλκόνι τα φυτά που έχεις μέσα στο σπίτι, αφού ευθύονται για μεγάλο ποσοστό υγρασίας, η οποία μεταφέρεται στην ατμόσφαιρα του σπιτιού. Αν θέλεις να έχεις φυτά στο σπίτι προτίμησε αυτά που δε χρειάζονται συχνό πότισμα. 

Ακόμη ένας τρόπος για να μειώσεις την υγρασία (και δε θα σου αρέσει πολύ) είναι να μειώσεις το χρόνο που κάνεις ντους, αφού οι υδρατμοί που παράγονται κατά τη διάρκεια είναι η αιτία που δημιοργεί την υγρασία. Αν ανοίξεις λίγο το παράθυρο ή την πόρτα του μπάνιου η υγρασία θα φύγει  τελείως από το χώρο. Επιπλέον, ένα μικρό μπολ μελίγο ρύζι μέσα στο μπάνιο θα απορροφήσει την υγρασία και θα πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα. 

Επιπλέον, η χρήση του απορροφητήρα όταν μαγειρεύεις θα διώξει τους ατμούς από το χώρο με αποτέλεσμα να αποφεύγεται τελείως η υγρασία. 

Τέλος, τα αναμμένα κλιμαστικά βοηθούν πολύ στη μείωση της υγρασίας, αφού ξηραίνουν την ατμόσφαιρα. 

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife