5 λάθη που σίγουρα δε γνώριζες ότι κάνεις όταν καθαρίζεις το σπίτι

Τρίτη, Ιανουάριος 9, 2018 - 09:45

Έρχεται εκείνη η μέρα της εβδομάδας ή του μήνα που πρέπει να καθαρίσεις όλο το σπίτι. Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται και αυτό, που και που, και πολύ καλά κάνεις. Σίγουρα όμως δε γνώριζες μέχρι σήμερα τουλάχιστον, πως πολλές από τις δουλειές που κάνεις τις κάνεις λάθος, με αποτέλεσμα να μην πετυχαίνεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στην καθαριότητα. Δώσε λίγο από το χρόνο σου στην ανάγνωση του συγκεκριμένου άρθρου και από εδώ και στο εξής όλα θα είναι πιο εύκολα. 

Το πρώτο πράγμα που σίγουρα κάνεις και πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξεις είναι ότι καθαρίζεις χωρίς γάντια. Και την πιο απλή δουλειά να κάνεις στο σπίτι, κάνε την φορώντας γάντια για να μην αφυδατωθούν τα χέρια σου και προκληθούν δερματίτιδες. Επέλεξε γάντια με βαμβάκι στο εσωτερικό τους και δες αμέσως τη διαφορά στο δέρμα σου. 

Δεύτερο και εξίσου σημαντικό, όχι για την υγεία σου αλλά για την καθαριότητα του σπιτιού είναι να μην καθαρίζεις τα τζάμια ενώ έξω έχει ήλιο. Η καλύτερη ώρα για να καθαρίσεις τα τζάμια είναι απόγευμα ή και βράδυ που η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή και δε δημιουργούνται σημάδια από το καθαριστικό. 

Σταμάτα να ψεκάζεις με καθαριστικό κατευθείαν πάνω στην επιφάνεια που θέλεις να καθαρίσεις. Προτίμησε να ψεκάζεις σε ένα πανί και μετά να καθαρίζεις την επιφάνεια, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη ποσότητα καθαριστικού που πραγματικά δε χρειάζεσαι. 

Καθάρισε το  σφουγγάρι που πλένεις τα πιάτα. Μπορεί να πιστεύεις πως το υγρό πιάτων είναι αρκετό για να καθαρίσει και το σφουγγάρι, ωστόσο να ξέρεις πως κάνεις λάθος. Βάλε το σφουγγάρι μιά ή δύο φορές την εβδομάδα στο πλυντήριο πιάτων ή άφησέ το σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά μέχρι να καταστραφούν τα βακτήρια που μαζεύονται σε αυτό. 

Μην τοποθετείς το πιγκάλ κατευθείαν στη θέση του μετά τη χρήση. Άφησέ το μέχρι να στεγνώσει εντελώς έξω από τη θήκη του ώστε να απούγεις τη δημιουργία βακτηρίων. Στερέωσέ το για δέκα λεπτά ανάμεσα στη λεκάνη και το κατεβασμένο καπάκι της τουαλέτα και μετά τοποθέτησέ το στη θέση του.

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife