Επιχείρηση σκούπα - Μικρά tricks για να τακτοποιήσεις το χώρο στο άψε σβήσε

Τετάρτη, Δεκέμβριος 27, 2017 - 10:15

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις δεχτεί τηλεφώνημα από φίλους οι οποίοι σε ενημερώνουν πως περνάνε από το σπίτι σου και θέλουν να σου πουν ένα γεια, κάνοντάς σου την πιο απρόσμενη επίσκεψη. Ο χρόνος που έχεις για να σκεφτείς τι πρέπει να πρωτοκάνεις για τους υποδεχθείς είναι λίγος και πίστεψέ μας, και πολύτιμος για να σε πιάσει πανικός. Αυτό που χρειάζεται είναι ηρεμία για να μπορέσεις να βάλεις μια τάξη και να κάνεις το χώρο σου ιδανικό για επισκέψεις. 

Σε πληροφορούμε πως λίγα λεπτά είναι αρκετά για να συμμαζέψεις και τελικά να εντυπωσιάσεις. Φυσικά, δε χρειάζεται να καθαρίσεις όλους τους χώρους του σπιτιού, αφού αρκούν μόνο αυτοί που θα δουν οι επισκέπτες, δηλαδή το καθιστικό-σαλόνι και το μπάνιο. Δες λοιπόν, πως θα πετύχεις εύκολα και γρήγορα ένα καλά τακτοποιημένο καθιστικό ώστε να μην έρθεις σε δύσκολη θέση την ώρα που θα υποδεχθείς τους φίλους σου.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις τα παράθυρα του σπιτιού για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την κλεισούρα. 

Αμέσως μετά τοποθέτησε ένα άδειο κουτί στο κέντρο του σαλονιού και βάλε μέσα σε αυτό οτιδήποτε είναι περιττό από το καθιστικό. Ρούχα, σκεπάσματα, παπούτσια κλπ. Αφού μαζέψεις τα πάντα βάλε το κουτί σε κάποιο ντουλάπι, ώστε να το συμμαζέψεις μετά με την ησυχία σου.

Βάλε στο πλυντήριο πιάτων οτιδήποτε γυαλικό είναι βρώμικο και πέταξε στα σκουπίδια παλιές εφημερίδες, αναψυκτικά και γενικώς ό,τι είναι για πέταμα. Μη ξεχάσεις να βγάλεις τα σκουπίδια έξω από το σπίτι.

Κλείσε τα παράθυρα και ψέκασε με αποσμητικό χώρου. Επίσης, κλείσε τις πόρτες που δε χρειάζονται, όπως των υπνοδωματίων. 

Το αμέσως επόμενο σημαντικό βήμα είναι να καθαρίσεις το μπάνιο και να αλλάξεις τις πετσέτες. 

Αν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος, ένα γρήγορο σφουγγάρισμα στο πάτωμα επιβάλλεται. 

Τέλος, βάλε απαλή μουσική να παίζει και ηρέμησε για να υποδεχθείς τους επισκέπτες σου.

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife