Το καθάρισμα των χαλιών γίνεται παιχνιδάκι με αυτό το φυσικό καθαριστικό

Δευτέρα, Δεκέμβριος 4, 2017 - 09:15

Τα χαλιά παίζουν σημαντικό ρόλο στη χειμερινή διακόσμηση ενός σπιτιού. Είτε πρόκειται για ακριβά χαλιά που δύσκολα αλλάζεις, είτε για πιο φθηνά, είναι ένα αξεσουάρ που πρέπει να προσέχεις σαν τα μάτια σου, ώστε να διατηρείται καθαρό. Πόσο εύκολο μπορεί να είναι όμως αυτό, όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά και γενικότερα ζωή. Γενικά, ο καθαρισμός των χαλιών αποτελεί δύσκολη υπόθεση και για αυτό συνηθίζεται να αναλαμβάνεται από ειδικές εταιρίες την πρίοδο του καλοκαιριού.

Ωστόσο, όταν βρισκόμαστε στη μέση του χειμώνα και το να ξεστρώσεις το χαλί για να το δώσεις για καθάρισμα δεν είναι εφικτό, ένα φυσικό καθαριστικό μπορεί να σε σώσει, κάνοντας το χαλί σου να μοιάζει σαν καινούργιο. Έτσι λοιπόν, ο λεκές από κρασί ή τα υπολείμματα λάσπης μπορούν να αποτελούν πια παρελθόν για το δικό σου χαλί.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι απλά και σίγουρα υπάρχουν σε κάποιο ντουλάπα του σπιτιού σου. 

1 κ.γ. απορρυπαντικό για πιάτα

1 κ.σ. λευκό ξίδι

1 φλ. ζεστό νέρο

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

Η διαδικασία για να το φτιάξεις είναι απλή και δε θα ξοδέψεις παραπάνω από πέντε λεπτά για το ετοιμάσεις, αφού το  μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ρίξεις όλα τα υλικά σε ένα δοχείο-σπρέι και να ανακινήσεις καλά πριν από τη χρήση. Τρίψε καλά το λεκέ με ένα καθαρό σφουγγάρι, ψέκασε με το  μείγμα, άφησέ το για λίγα λεπτά και πέρασέ το με μια πετσέτα. Τέλος, ρίξε λίγο νερό στην περιοχή και πίεσε ελαφρά την πετσέτα μέχρι να απορροφήσει το νερό. Όταν στεγνώσει η επιφάνεια, ο λεκές θα είναι πια παρελθόν.

instagram @lime_and_life

Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife