Το μεγάλο λάθος που κάνεις στην τουαλέτα και θέτεις σε κίνδυνο την υγεία της οικογένειάς σου

Παρασκευή, Ιανουάριος 5, 2018 - 10:00

Δεν είναι κρυφό πως η τουαλέτα είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού που απαιτεί σχολαστικό καθάρισμα και μεγάλη προσοχή καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής μας σε αυτόν. 

Και όλα αυτά για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: Τη λεκάνη και την τάση μας να τη χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπο!

Δεν αναφερόμαστε φυσικά στον λόγο ύπαρξης της λεκάνης στο μπάνιο μας, μα στο πώς εμείς επιλέγουμε να συμπεριφερθούμε όταν καλούμαστε να την καθαρίσουμε ή να τραβήξουμε το καζανάκι. Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν την ύπαρξη εκατομμυρίων βακτηριδίων που βρίσκονται στο εσωτερικό της γι’ αυτό και δε λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τους τις συμβουλές υγιεινής.

Πρώτη και καλύτερη, αυτή που μας καλεί να τραβάμε το καζανάκι μόνο –δώσε σημασία στη λέξη «μόνο»- με κλειστό το καπάκι. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που όχι μόνο έχουν την τάση να σηκώνουν το τη βάση του καπακιού της τουαλέτας, μα επιπλέον αφήνουν και ανοιχτό το καπάκι ακόμα και μετά τη χρήση της λεκάνης.

Μέγα λάθος! Στην περίπτωση που το καζανάκι τραβηχτεί όσο το καπάκι της λεκάνης είναι κλειστό, εκατομμύρια βακτήρια εκτινάσσονται και «καταλήγουν στις άλλες επιφάνειες του μπάνιου μας: Τον νιπτήρα, τη μπανιέρα, ακόμα και στο χαρτί υγείας που βρίσκεται δίπλα ή την κρέμα ημέρας που ξεχάσαμε στον πάγκο.

Δεν θα πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε να κατεβάζουμε το καπάκι και να μάθουμε και στα παιδιά μας να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. 

Άλλωστε, όλα θέμα συνήθειας είναι!

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife