Μικρά tips για να στεγνώνουν γρήγορα τα ρούχα σου το χειμώνα

Πέμπτη, Ιανουάριος 18, 2018 - 10:15

Το να στεγνώσουν τα ρούχα το χειμώνα είναι μια διαιδικασία δύσκολη που μας ταλαιπωρεί χρόνια τώρα. Η λύση που έχεις βρει κι εσύ αλλά και όλες εμείς, να τα απλώνουμε μέσα στο σπίτι είναι λάθος, όχι μόνο γιατί δεν στεγνώνουν γρηγορότερα αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο ανεβάζουμε την υγρασία μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα να επιβαρύνουμε το αναπνευστικό μας. 

Έτσι, τα βρεγμένα ρούχα πρέπει να απλώνονται σε εξωτερικό χώρο κι ας γίνεται μόνο τις ημέρες που ο καιρός δεν είναι βροχερός. Δες λοιπόν, πως θα καταφέρεις να στεγνώσεις τα ρούχα σου, απλώνοντάς τα στο μπαλκόνι, στην ταράτσα ή την αυλή, ακόμη κι όταν είναι χειμώνας. 

Αρχικά, φρόντισε να απλώσεις τα ρούχα νωρίς το πρωί, για να αποφύγεις την βραδινή υγρασία. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις όλη την ημέρα μπροστά σου, με αποτέλεσμα να γλιτώνεις την πολλή υγρασία.

Ένας επιπλέον κύκλος στυψίματος στο πλυντήριο θα βοηθήσει τα ρούχα να στραγγίξουν ακόμη καλύτερα. 

Προτίμησε να απλώνεις τα ρούχα από τη μέση και όχι από τις άκρες τους, όσον αφορά στα πουκάμισα, τις μπλούζες, τις πετσέτες και τα σεντόνια. Όσον αφορά στα παντελόνια και τις φούστες άπλωσέ τα από τα μπατζάκια και όχι από τη μέση τους. Επίσης, σε αυτό που πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία είναι να μην κολλάς τα ρούχα μεταξύ τους αλλά να αφήνεις κενά.

Μόλις νυχτώσει μάζεψε τα ρούχα ακόμη κι αν αυτά είναι νωπά, αρκεί να τα σιδερώσεις αμέσως. Αν δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο είναι καλύτερα να τα αφήσεις έξω όλη νύχτα αλλά να τα μαζέψεις το επόμενο μεσημέρι που θα έχει απορροφηθεί η βραδινή υγρασία. 

Τέλος, φρόντισε το σημείο που θα απλώνεις τα ρούχα σου να το βλέπει ο ήλιος ή να φυσάει περισσότερο. Ο αέρας και ο ήλιος είναι αυτά που θα τα βοη΄θησουν να στεγνώσουν γρηγορότερα.

instagram @lime_and_life

Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus