Τα Χριστούγεννα δεν αρρωσταίνεις μόνο εσύ! Πώς και γιατί κινδυνεύει (και) ο υπολογιστής σου

Σάββατο, Δεκέμβριος 16, 2017 - 09:00

Βρισκόμαστε ένα μόλις βήμα πριν τις γιορτινές ημέρες, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την έναρξη της νέας χρονιάς. 

Κάτι το κρύο και κάτι οι ιώσεις, οι κίνδυνοι... καραδοκούν, με τις ημέρες αυτές να θεωρούνται από τις πιο επικίνδυνες για να πέσουμε στο κρεβάτι με δέκατα ή ακόμα και υψηλό πυρετό. 

Κατά διαβολική σύμπτωση, η περίοδος αυτή είναι «επικίνδυνη» όχι μόνο για εμάς μα και για τον υπολογιστή μας. Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία προστασίας υπολογιστών από κακόβουλο λογισμικό «Enigma Software», προειδοποιεί τους χρήστες του διαδικτύου να προσέξουν λίγο περισσότερο την περιήγησή τους μέσα στις γιορτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσε η εν λόγω εταιρεία, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως τα Χριστούγεννα κρίνονται «επικίνδυνη ζώνη» για την υγεία του desktop και του laptop μας, με την ευθύνη να βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εμάς! 

Όπως είναι λογικό, ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που ξεδίνουμε στις ηλεκτρονικές αγορές, διαδικασία που  μπορεί να γεμίσει τη συσκευή μας με ιούς που θα δυσκολευτούμε πολύ να ξεφορτωθούμε. Επιπλέον, κακόβουλο λογισμικό εντοπίζεται τόσο στα επίμονα διαφημιστικά μηνύματα που λαμβάνουμε όσο και στα ευχετήρια e-mail που φτάνουν το ένα μετά το άλλο, από συγγενείς, φίλους και συναδέλφους, οι οποίοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν γνωρίζουν το πώς να προφυλάσσονται από τους ιούς, κολλώντας και «μεταδίδοντας» τους μέσω μηνυμάτων χωρίς καν να το καταλάβουν.

Κάτι που επίσης πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως την πρώτη ημέρα του χρόνου, πραγματοποιούνται αυτόματα αλλαγές στις κωδικοποιήσεις του υπολογιστή μας, με αποτέλεσμα τα η κατάσταση να γίνεται ακόμα χειρότερη.

Προσοχή λοιπόν. Πρόσεχε σε ποιες  ιστοσελίδες μπαίνεις, μην πατάς πάνω σε όποια ιντερνετική διαφήμιση δεις μπροστά σου και μην λυπηθείς καθόλου τα χρήματα για ένα καλό antivirus πρόγραμμα. 

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife