Η ιδέα του Lime and Life

Τετάρτη, Μάρτιος 8, 2017 - 00:30

Η ιδέα του Lime and Life

Λένε ότι η ζωή είναι στιγμές…
Άλλες ευχάριστες, άλλες δυσάρεστες. Άλλες που αξίζει να θυμάσαι και άλλες που εύχεσαι με όλο σου το είναι να μπορούσες να ξεχάσεις.
Υπάρχουν στιγμές που αλλάζουν την κοσμοθεωρία σου, στιγμές που δίνουν νόημα στην καθημερινότητα σου, που σε κάνουν να χαμογελάς. Άλλες  που σε γεμίζουν αισιοδοξία και άλλες που σε κάνουν να χάνεις τον κόσμο κάτω από τα πόδια σου, γεμίζοντας σε φόβο και ανασφάλεια.
Στιγμές άρρηκτα συνδεδεμένες με τρελές ιδέες, ανατρεπτικές  καταστάσεις, ευκαιρίες που θες να αρπάξεις.

Σε ένα σπίτι με τρία παιδιά, είναι λογικό οι υποχρεώσεις να σε προλαβαίνουν αντί να τις προλαβαίνεις. Καθένας διεκδικεί τον χρόνο του, συχνά παραθέτει τα “θέλω” του και η προσπάθεια να καλύπτεις ανάγκες και προτεραιότητες, διαρκής. Επομένως η ιδέα της δημιουργίας  ενός γυναικείου site, που αφενός μεν χρειάζεται καθημερινή ανανέωση, αφετέρου δε αρκετό χρόνο, όσο κι αν με “κατέτρεχε” φαινόταν μέχρι πρότινος πολύ μακρινή.
Και λέω μέχρι πρότινος, γιατί εκείνο το Σαββατιάτικο πρωινό του Σεπτέμβρη, 17/9 για την ακρίβεια, έχει μείνει στη μνήμη μου ως μια νέα αφετηρία στη ζωή μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, με πόσο θράσος τηλεφώνησα σε μία εκ των guru editors (η κοπέλα δεν μου παρουσιάστηκε ποτέ έτσι, εγώ όμως με αυτήν την ιδιότητα την έχω στο μυαλό μου λόγω της εμπειρίας και των ικανοτήτων της) στην Ελλάδα, για να της εκφράσω την επιθυμία μου. 

«Καλημέρα Έλενα. 
Το όνομα μου είναι Εβελίνα Κ.
Μου έδωσε το τηλέφωνο σου η… (τάδε κοινή μας φίλη).
Σε παίρνω γιατί θέλω να στήσω στην Κύπρο ένα γυναικείο site τύπου…(της ανέφερα ένα site που λατρεύω…)»
Αρχικά  γέλασε. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει άλλωστε, με τον τρόπο που της συστήθηκα;
Στη συνέχεια άρχισε να μιλάει για web developers, πλατφόρμες, συγκεκριμένες προδιαγραφές, θεωρώντας πως είμαι έστω και λίγο σχετική. Το απόλυτο χάος ξεκίνησε να απλώνεται στο μυαλό μου, χωρίς ένα σημάδι φωτός στον ορίζοντα. Όση ώρα μιλούσε, αναρωτιόμουν πώς γίνεται κάτι που φαινομενικά μοιάζει τόσο απλό, στην πραγματικότητα να είναι τόσο περίπλοκο.

Κλείνουμε το τηλέφωνο και με την ίδια ευκολία που την ενόχλησα, με την ίδια και σκέφτομαι να εγκαταλείψω την αναλαμπή που έχει καρφωθεί στο μυαλό μου εδώ και αρκετό καιρό. Ενστικτωδώς, αποφασίζω να μην δώσω πολλή σημασία στη φωνή της λογικής και αρχίζω να αναζητώ τη φωνή της καρδιάς μου.
«Είναι κάτι που το θέλεις πολύ… κάτι που σε αντιπροσωπεύει, σε γεμίζει, σε ολοκληρώνει… είναι κάτι που δεν εκτοπίζει τις προτεραιότητες σου, τις σταθερές σου, την οικογένεια σου…Αν δεν το  κάνεις τώρα, κάποτε θα μετανιώνεις που δεν τόλμησες καν».
Ξεκινώ συζητήσεις με ανθρώπους, των οποίων την κρίση εμπιστεύομαι και συντονιζόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Πρώτος και καλύτερος ο σύζυγος μου, ενώ ακολουθούν κάποιες καλές μου φίλες, ανάμεσα τους η Βάσω, η Βιβή και η Αμαλία. Οι συμβουλές και οι παροτρύνσεις τους έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο, αφού τα τελευταία χρόνια διατηρούν και οι ίδιες ένα μαμαδίστικο site στην Ελλάδα, το 4moms.gr.

Η αλήθεια είναι ότι από την ιδέα ως την πραγμάτωση, συνέβησαν διάφορα… που σε τελική ανάλυση, λίγη σημασία έχουν. Κάνοντας τον απολογισμό μου, συνειδητοποιώ ότι μέσα  σε αυτήν την πορεία από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, αυτά που έχω κερδίσει είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έχω χάσει. Άνθρωποι αξιόλογοι με σημαντική εμπειρία, μπήκαν στον δρόμο μου, με συμβούλευσαν, με στήριξαν. Με λίγα λόγια, μου “χαρίστηκαν” και μου χάρισαν τον χρόνο τους. Άλλοι με προβλημάτισαν, με απογοήτευσαν και άλλοι με ώθησαν στο να θέλω να γίνω καλύτερη και να προσπαθήσω περισσότερο. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους, λοιπόν , νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη, γιατί με έκαναν να κοιτάξω βαθιά μέσα μου, να αντιληφθώ στοιχεία του χαρακτήρα μου και πώς μπορώ να τα αξιοποιήσω, χωρίς να χάνω τον στόχο μου που δεν είναι άλλος από την έκφραση της δημιουργικότητας και της φαντασίας μου.

Επίσης, απέραντη ευγνωμοσύνη νιώθω για όλη την ομάδα του Lime and Life. Όλους τους συνεργάτες, που ενσωματώθηκαν σε αυτό το εγχείρημα, με σκοπό να στηρίξουν μια θεματολογία βασισμένη στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της σύγρονης γυναίκας, καλύπτοντας όλες τις πτυχές του πολυδιάστατου ρόλου της. Προσεγγίσεις με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική, την αρμονία και την εικόνα,  διατηρώντας ταυτόχρονα την προσωπική σφραγίδα του κάθενος.

Γενικά, δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο.
Ίσα ίσα που θεωρώ ως δώρο το γεγονός ότι την συγκεκριμένη στιγμή, εμφανίστηκαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι για τον συγκεκριμένο σκοπό, στη ζωή μου. Την κατατάσσω λοιπόν, στις μαγικές στιγμές μου, γιατί φέρει μέσα της ένα νέο ξεκίνημα.
Και ναι… Πιστεύω στη μαγεία, στον ρομαντισμό, στην αναζήτηση, στην εξέλιξη, στην αυτοβελτίωση, στην ταξιδιάρικη εώς φευγάτη διάθεση, στην ενημέρωση, στην αισιοδοξία, στην ουτοπία, σε ένα καλύτερο αύριο, στα όνειρα..Και για μένα αυτή είναι η πρόκληση. Το να ανοίγει κάποιος το Lime and Life και να μπορεί να διακρίνει όλα τα παραπάνω ή έστω μερικά απο αυτά.
Αλλά κυρίως να ονειρεύεται.

                                                                                                                                                                           Εβελίνα Κυράστα

P.S.: Chris – Chris, μπορεί να σου έβγαλα την ψυχή… Μου την έβγαλες λίγο κι εσύ… Τουλάχιστον άξιζε  τον κόπο!
 Δεν σε αλλάζω με τίποτα!
 

instagram @lime_and_life

Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife