Kung Fit: Ο τρόπος που γυμνάζομαι εδώ και 2 χρόνια

Τετάρτη, Μάιος 17, 2017 - 10:45

Δευτέρα απόγευμα και το «ραντεβού» στη βιομηχανική περιοχή της Έγκωμης είναι προγραμματισμένο για τις 7.30.
Τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα προσπαθώ να επισκέπτομαι τον συγκεκριμένο χώρο προκειμένου να απαλλαχθώ από την ένταση, τα νεύρα, την κακή ψυχολογία και την αρνητική ενέργεια που ενδεχομένως να νιώθω.

Όχι, δεν πρόκειται για συνεδρία με κάποιον ψυχολόγο, αλλά για μια αίθουσα πολεμικών τεχνών, ειδικά διαμορφωμένη και εξοπλισμένη με κλασικά όργανα γυμναστικής τύπου TRX, μπάλες, σάκους του box αλλά και με κάποια «όργανα-πατέντες» που έχει επινοήσει ο ίδιος  “ο Sifu” μου, όπως τους “βασανιστικούς μπλε” σάκους και “τα μαγικά” πατάκια. Όλα αυτά τα χρησιμοποιούμε είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά.

"Sifu" στα Καντονέζικα σημαίνει δάσκαλος. Και για εμένα ο Κύπρος Ανδρέου, πέρα από δάσκαλος είναι και ένας πολύ καλός φίλος. Η εμπειρία του στο Kung Fu, με το οποίο ασχολείται από το 1987 αλλά και το γεγονός ότι έχει δάσκαλο τον top του είδους Grandmaster William Cheung (υπεύθυνος εκπαιδευτής του Bruce Lee), του έδωσε την δυνατότητα να εξελίξει την συγκεκριμένη τέχνη σε μια άλλη εκδοχή της, συνδυάζοντας την με το Fitness. Kάπως έτσι λοιπόν, προκύπτει το Kung Fit.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκγύμνασης που αποτελείται από ασκήσεις γενικής φύσεως, cardio, αναπνευστικές, διαλογισμού αλλά και διατάσεις μεσημβρινών, τα λεγόμενα ενεργειακά κανάλια. Η προπόνηση διαρκεί 30 λεπτά, έτσι κι αλλιώς πιστεύω κανένας δεν θα άντεχε λεπτό παραπάνω. Το επίπεδο δυσκολίας είναι αρκετά υψηλό, αλλά το ενθαρρυντικό της υπόθεσης είναι ότι μπορεί να επιτευχθεί διαβάθμιση, με κάποιες παραλλαγές των ασκήσεων, σε χαμηλότερης έντασης. Άντρες, γυναίκες, παιδιά άνω των 14 ετών αλλά και άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα μπορούν να το φέρουν εις πέρας, ο καθένας στο μέτρο που μπορεί.

Εγώ προσωπικά, παρόλο που ασχολούμαι με τον αθλητισμό από την ηλικία των τεσσάρων και έχοντας κάνει σχεδόν τα πάντα, ακολουθώ την συγκεκριμένη προπόνηση από τον Σεπτέμβριο του 2015. Γιατί; Εκτός ότι τη θεωρώ μια από τις πιο αποτελεσματικές, κάθε “session” είναι διαφορετικό από το προηγούμενο, που σημαίνει ότι δεν βαριέμαι, ταυτόχρονα αφιερώνω και τον λιγότερο χρόνο. Το να μου δίνεται η δυνατότητα να μην περνάω 4-5 ώρες εβδομαδιαίως στο γυμναστήριο, όπως έκανα παλιότερα, το θεωρώ μεγάλη πολυτέλεια σε μία καθημερινότητα που στην κυριολεξία τρέχει.

Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να είσαι αποφασισμένος ότι θα ιδρώσεις. Γιατί αν πηγαίνεις στο γυμναστήριο για να πιάσεις την κουβέντα με την κυρία ή τον κύριο στον διπλανό διάδρομο, να λες τα νέα με τις φίλες σου κάνοντας squat ή για να βγαίνεις 10 φορές από την αίθουσα με την δικαιολογία να πιείς νερό, καλύτερα ξέχνα το!

Για να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του, πρέπει να συγκεντρωθείς στις αναπνοές σου, στην άσκηση και στην διάθεση να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Αυτό όμως είναι που το κάνει διαφορετικό από άλλες μεθόδους, ότι  συνδυάζει το fitness, με την φιλοσοφία των πολεμικών τεχνών και τον διαλογισμό.

 

Εβελίνα

 

instagram @lime_and_life

Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife