Τέλος στο body shaming: Τώρα (και) η Barbie έχει κυτταρίτιδα

Σάββατο, Αύγουστος 18, 2018 - 08:15

Το πρότυπο ομορφιάς που εδώ και δεκαετίες πλασάρει η δημοφιλέστερη κούκλα όλων των εποχών ουδεμία σχέση έχει με τη μέση γυναίκα. Για να ακριβολογούμε, η Barbie ανέκαθεν υπήρξε ένα από τα πρότυπα ομορφιάς που γιατροί και ψυχολόγοι κατέκριναν σθεναρά υποστηρίζοντας πως περνά στις γυναίκες λάθος μηνύματα. 

Η αψεγάδιαστη ομορφιά της Barbie, βλέπεις, δεν θα ήταν δυνατό να εντοπιστεί σε ένα θηλυκό με σάρκα και οστά. Η πολύ λεπτή μέση και το τεράστιο κενό ανάμεσα στα πόδια της έχουν χαρακτηριστεί ως στοιχεία που καθιστούν τη Barbie εντελώς λάθος κατασκευαστικά μοντέλο, μιας και μία αληθινή γυναίκα με τις συγκεκριμένες αναλογίες δεν θα μπορούσε ούτε να σταθεί, ούτε να περπατήσει, ούτε να… ζήσει.

Προσπερνώντας όλα αυτά -καθώς μιλάμε για μια πλαστική κούκλα- ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε στην εμμονή ορισμένων γυναικών να μοιάσουν σε κάτι τόσο μη αληθοφανές. Υπάρχει άραγε οργανισμός «βομβαρδισμένος» από οιστρογόνα χωρίς κυτταρίτιδα; Φυσικά και όχι!

Η ενοχλητική όψη φλοιού πορτοκαλιού είναι κάτι που δυσαρεστεί το μεγαλύτερο μέρος των γυναικών, αποτελεί όμως χαρακτηριστικό γνώρισμα του κορμιού μας. Το πρόβλημα μπορεί μεν να ελαττωθεί, σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι δυνατό να εξαφανίσουμε κάθε ίχνος του. 

Πώς λοιπόν είναι δυνατόν η Barbie να μην παρουσιάζει το χαρακτηριστικό που θα βρει κανείς σε κάθε γυναικείο κορμί; Αυτό ακριβώς σκέφτηκε και ο γραφίστας γνωστός με το ψευδώνυμο Dot Pigeon, ο οποίος αποφάσισε να μας δείξει το πραγματικό πρόσωπο της Barbie. Το να ακριβολογούμε, το πραγματικό της κορμί. 

Αυτό με το οποίο θα ταυτιστούμε όλες μας! Ο καλλιτέχνης δημιούργησε μια πιο αληθοφανή εκδοχή της εμπορικότερης κούκλας στη βιομηχανία των παιχνιδιών η οποία μπορεί μεν να έχει ξανθιά μαλλιά, στητό στήθος και λεπτή μέση, έχει όμως και… κυτταρίτιδα. 

Λέτε η έμπνευσή του να οδηγήσει στο λανσάρισμα του συγκεκριμένου μοντέλου στην αγορά; Μετά τη Barbie με καμπύλες μήπως ήρθε η ώρα τα νεαρά κορίτσια να παίξουν και με μία Barbie με κυτταρίτιδα, η οποία θα τα κάνει να συμφιλιωθούν με τη φύση του κορμιού τους; 

 

instagram @lime_and_life

Friday’s Quote... #worryless #donotstress #innerpeace #balance #zen #quoteoftheday #funnyquotes Σουφλέ σοκολάτας... έτοιμα για τον φούρνο! ➡️ Link in bio για την πιο εύκολη συνταγή! #toogoodtobetrue #instafood #recipes #njoy #cookbook #chocolatesouffle #bakefromscratch @lime_and_life Stay in bed... it’s Monday! #newweek #newgoals #instalife #vibes Do things that feed your Soul, not your Ego and you will be Happy!
#bookstore #books #inspiration #foodforthought #weekendmode #weekendvibes #happyweekendeveryone 🍋 Details... #chic #elegant #feminine #hairaccessories #details #inspiration #repost #juliesariñana #sincerelyjules 🖤