5 φωτογραφίες που αποδεικνύουν πόσο όμορφα είναι τα χιονισμένα ορεινά τοπία της Κύπρου

Κυριακή, Ιανουάριος 7, 2018 - 10:00

Ιανουάριο και είμαστε πλέον στην καρδιά του χειμώνα, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν αρκετά και το Τρόοδος να ντύνεται στα λευκά.

Επειδή όμως βρισκόμαστε σε ένα νησί, όπου το καλοκαίρι διαρκεί χωρίς υπερβολή πάνω από 6 μήνες, θα ήταν ωραίο να ρίξουμε μια ματιά σε φωτογραφίες από τη χρονιά που διανύουμε αλλά και από προηγούμενες, που αποδεικνύουν την ομορφιά των ορεινών τοπίων της Κύπρου, σε περιόδους που ο χιονιάς αποφασίζει να μας επισκεφθεί.

Πλατεία Τροόδους

Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, ύστερα από μία ολονύχτια χιονόπτωση.

Photo Credit: Cyprus from Above

 

Το χωριό της Κακοπετριάς

Συνήθως Ιανουάριο και Φεβρουάριο, όταν οι κορυφές του Τροόδους γεμίζουν με χιόνι, οι κάτοικοι της Κακοπετριάς γίνονται και αυτοί μάρτυρες ενός ονειρικού τοπίου.

 

 

Το χωριό του Καλοπαναγιώτη

Μπορεί σε αυτό το πανέμορφο χωριό που βρίσκεται βυθισμένο στην Κοιλάδα της Μαραθάσας, το χιόνι να μην διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν όμως αποφασίζει να «το στρώσει» για τα καλά το θέαμα είναι μοναδικό.

PHOTO CREDIT: Maison Elena

 

Ορυχείο Αμιάντου

Το παλιό Ορυχείο Αμιάντου μετατρέπεται σε ένα εξωπραγματικό τοπίο, όταν ντύνεται στα λευκά.

 

 

Το χωριό της Κυπερούντας

Το τρίτο ψηλότερο χωριό της Κύπρου, μοιάζει φανταστικό όταν είναι καλυμμένο από χιόνι χιόνι. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από τη χιονόπτωση που το έπληξε πέρυσι τέτοια εποxή.

PHOTO CREDIT: My Troodos

Info: mycyprusinsider

instagram @lime_and_life

Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife