Φράγμα Κανναβιού: Ένα κρυμμένο διαμάντι στην επαρχία της Πάφου

Παρασκευή, Ιανουάριος 5, 2018 - 10:30

Η Κύπρος μπορεί να μην φημίζεται για τις λίμνες της, μιας και ο αριθμός τους είναι αρκετά περιορισμένος, μπορεί όμως να καυχιέται για τα πανέμορφα φράγματα που διαθέτει «διασπαρμένα» σχεδόν σε όλες τις επαρχίες της.

Ένα από αυτά και το φράγμα ανάμεσα στα χωριά Ασπρογιά και Καναβιού στην επαρχία της Πάφου, που από πολλούς θεωρείται ένα από τα ωραιότερα του νησιού.

Το τέταρτο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Παναγιά και αποτελεί την ιδανική επιλογή χαλάρωσης για αυτούς που αγαπούν τη φύση και τις εξορμήσεις.

Ένας περίπατος στη δασώδη περιοχή που το περιβάλλει ή μία επίσκεψη στο χωριό Ασπρογιά, για να θαυμάσεις την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και να περιπλανηθείς στα στενά του, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα. 

Σε περίπτωση που βρεθείς προς τα εκεί, μην παραλείψεις την εκκλησία του Αγίου Επιφανίου που χρονολογείται στον 18ο αιώνα, αλλά και το μοναστήρι της Χρυσορογιάτισσας στην Πάνω Παναγιά απ’ όπου μπορείς να απολαύσεις πανοραμική θέα της περιοχής και του φράγματος.

Φυσικές ομορφιές που αξίζει να εξερευνήσουμε και να μάθουμε!

 

INFO+PHOTOS: mycyprusinsider.com

instagram @lime_and_life

Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife