Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην κυπριακή ύπαιθρο - Τι δεν πρέπει να χάσετε!

Τρίτη, Δεκέμβριος 12, 2017 - 10:15

Αυτήν την περίοδο το θέμα “Δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου”, μας απασχολεί λίγο παραπάνω.

Με το που πλησιάζει, αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε πως θα μπορούσαμε να το περάσουμε καλύτερα.

Από τη μία το ενδεχόμενο να παραμείνουμε στην πόλη, να βρεθούμε με φίλους, να βολτάρουμε στους δρόμους και να ψωνίσουμε δώρα, ενώ από την άλλη, η επιλογή να ντυθούμε ζεστά και να κατευθυνθούμε προς την κυπριακή ύπαιθρο.

Το τέλειο θα ήταν, να μπορέσουν αυτά τα δύο με κάποιο τρόπο να συνδυαστούν… και όντως δεν είναι τόσο ουτοπικό, όσο ακούγεται. 

 

Κακοπετριά

Στο πανέμορφο χωριό της Κακοπετριάς, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους,  που θα σας φτιάξουν τη διάθεση σε περίπτωση που βρεθείτε προς τα εκεί. 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη παρέλαση, κατά την οποία παιδιά μικρότερης ηλικίας, θα ντυθούν με τη στολή του Άγιου Βασίλη και θα περπατήσουν στους δρόμους του χωριού, ενώ λίγο αργότερα ο «ενήλικας» Άγιος θα τους μοιράσει δώρα. 

Την Κυριακή, το Ταχυδρομείο της Κακοπετριάς θα παραμείνει ανοιχτό και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα γράμματα τους στον “Βόρειο Πόλο”, με την ελπίδα να εισακουστούν οι επιθυμίες, αλλά και οι ευχές τους.

Θα ακολουθήσουν τραγούδια από τη χορωδία και μία συναυλία Βυζαντινής Μουσικής, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα προσφέρονται διάφορα παραδοσιακά εδέσματα.

 

Κυπερούντα

Η ατμόσφαιρα στην Κυπερούντα πρόκειται να γίνει ακόμα πιο εορταστική, αφού μέσα στις επόμενες ημέρες θα στηθεί ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο χωριό από πάγο.

Στις 29 Δεκεμβρίου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, ενώ τα τραγούδια από τη χορωδία του χωριού και η Χριστουγεννιάτικη παράσταση, θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα της ημέρας.

Στις 30 Δεκεμβρίου το θεατρικό εργαστήρι, η καλή μουσική, η ζεστή σοκολάτα, το άφθονο ζεστό κρασί, οι κατασκευές και τα παραμύθια θα σας μυήσουν σίγουρα στο πνεύμα της εποχής, ενώ ο Άγιος Βασίλης θα κάνει την εμφάνιση του, για να μοιράσει δώρα στους μικρούς του φίλους.

 

Λεύκαρα

Τα γραφικά Λεύκαρα φοράνε τα γιορτινά τους και πραγματοποιούν στις 24 Δεκεμβρίου, Χριστουγεννιάτικο Bazaar για μικρούς και μεγάλους. Χορός, μουσική, face painting και η επίσκεψη του Άγιου Βασίλη για να μοιράσει δώρα, είναι μερικά από τα highlights της ημέρας.
 

 

INFO+PHOTOS: mycyprusinsider.com

instagram @lime_and_life

Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife