H γυμνή αλήθεια της επιλόχειας κατάθλιψης μέσα από μια συγκλονιστική φωτογραφία

Τετάρτη, Φεβρουάριος 28, 2018 - 09:45

Δεν υπάρχει γυναίκα που δεν έχει ακούσει για τον εφιάλτη που ονομάζεται «επιλόχεια κατάθλιψη». Οι τυχερές δεν έχουν βιώσει την σχεδόν καταστροφική ψυχική αυτή κατάσταση, ένα μεγάλο μέρος των γυναικών, όμως, έρχεται αντιμέτωπο μαζί της αμέσως μετά τη γέννα.

Πρόκειται για την πιο δύσκολη ίσως κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει μια γυναίκα και μάλιστα τη στιγμή που εκτός από καλή σύντροφος καλείται να αποδείξει πως είναι και σωστή μητέρα. Στοργική, περιποιητική, δυνατή. Πώς όμως μπορεί να τα καταφέρει όταν ο εσωτερικός της κόσμος καταρρέει;

Όταν αισθήματα φόβου, απελπισίας και απόρριψης την έχουν κυριεύσει και την οδηγούν στην απόλυτη απομόνωση; 

Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι χειρότερη από αυτό που η καθεμία από εμάς που δεν την έχουμε βιώσει φανταζόμαστε. Είναι «σκοτεινή», ύπουλη και δραματικά ψυχοφθόρα. Και αυτό ακριβώς θέλησε να αποτυπώσει η νεαρή Tori από την Καλιφόρνια, προκειμένου να βοηθήσει όλες μας να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος.

Και τα κατάφερε. Μία φωτογραφία ήταν αρκετή για να συγκλονίσει τις followers της με την αλήθεια της. Η ίδια, πέρασε από το στάδιο της επιλόχειας κατάθλιψης αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού της, την ώρα που προσπαθούσε να συμβιώσει με το νέο λιλιπούτειο μέλος της οικογένειάς της.

Παράλληλα, οι ορμόνες της καθιστούσαν το έργο της όχι απλά δύσκολο, μα σχεδόν ακατόρθωτο με τη φωτογραφία που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram να αποτελεί γροθιά στο στομάχι. 

Η λήψη απεικονίζει την Tori να θηλάζει το μωράκι της κλαίγοντας, με την απόγνωση να είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο και τη στάση του κορμιού της. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μία από τις πιο ευτυχισμένες της ζωής της…

Σκοπός της συγκεκριμένης δημοσίευσης; Να δώσει κουράγιο στις γυναίκες που βιώνουν τον ίδιο εφιάλτη, να τις καλέσει να μιλήσουν γι’ αυτό και να τους πει με σιγουριά πως όλα θα γίνουν καλύτερα με τον καιρό και ότι θα έρθει η ώρα αυτός ο εφιάλτης να βρει τη θέση του στο μακρινό παρελθόν. 

«Αυτή είμαι εγώ, στην κορύφωση της περιόδου που αντιμετώπιζα επιλόχεια κατάθλιψη. Ζήτησα να με φωτογραφίσουν για να έχω να θυμάμαι σε τι σημείο είχα φτάσει και πόση δύναμη θα είχα επιδείξει αν τελικά κατάφερνα να το ξεπεράσω. Ένιωθα ότι είχα πιάσει πάτο, δεν ήμουν καν ο εαυτός μου. Κοιτάζοντας αυτή τη φωτογραφία θυμάμαι ακριβώς τον πόνο ένιωθα, τον φόβο που είχα όταν ξυπνούσα κάθε μέρα και τον σωματικό πόνο που οι σκέψεις μου μού προκαλούσαν», γράφει ως λεζάντα και καταλήγει:

«Δεν ήθελα να φύγω από τη ζωή, αλλά αυτός έμοιαζε να είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσα να απαλλαγώ από τον πόνο που ένιωθα. Δεν τον ζήτησα, δεν ήταν ευπρόσδεκτος. Αλλά ήταν εκεί. Και τον πολέμησα, τον κατατρόπωσα πριν αυτός με αναλώσει εντελώς ή –ακόμα χειρότερα- μου στερήσει τη ζωή».

Και να που η Tori σήμερα είναι ξανά ευτυχισμένη. Απολαμβάνει την καθημερινότητά της με το παιδί της και ευχαριστεί τον Θεό που αυτός ο εφιάλτης έχει περάσει μια για πάντα… 

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife