Χρυσή Ολυμπιονίκης αποκαλύπτει πως βιάστηκε στα 15 της από πασίγνωστο αθλητή

Τετάρτη, Οκτώβριος 18, 2017 - 10:00

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει, οι γλώσσες λύνονται και ολοένα και περισσότερες γυναίκες μιλούν για τις μαύρες τρύπες της ζωής τους ανοιχτά, αναζητώντας ανακούφιση και επιδιώκοντας απαλλαγή από τα φαντάσματα της σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Τατιάνα Γκούτσου ανακοίνωσε στο Facebook ότι ο θρυλικός Λευκορώσος αθλητής Βίταλι Σέρμπο την είχε βιάσει το 1991 όταν εκείνη ήταν μόλις 15 χρονών.

Η αποκάλυψη γίνεται 27 χρόνια μετά το συμβάν. Αναλυτικά τα όσα έγραψε η Τατιάνα Γκούτσου:

«Αυτή είμαι εγώ να στέκομαι γενναία μετά από 27 χρόνια. Τατιάνα Τοπόροβα, που πίστευα ότι είσαι φίλη μου και συναθλήτριά μου στην Εθνική ομάδα τη Σοβιετικής Ένωσης σε ευχαριστώ που δεν ήσουν γενναία για μένα όταν σε χρειάστηκα περισσότερο από ποτέ, να είσαι πλάι μου και να πολεμήσουμε για τα δικαιώματα των γυναικών σε μια τόσο φρικιαστική κατάσταση. Όχι σημαίνει όχι.

Εσείς που ήσασταν εκεί, ακούσατε τα πάντα αλλά δε σταθήκατε ποτέ στο πλάι μου για να με προστατεύσετε.

Ρούσταμ Σαρίποφ σε ευχαριστώ που ήσουν καλός για τον φίλο σου αλλά όχι για να με προστατεύσεις ως μικρό κορίτσι μόλις 15 ετών.

Αυτός με βίασε στην Στουγγκάρδη της Γερμανίας το 1991: Βιτάλι Σέρμπο.

Είσαι ένα τέρας που με κράτησες στη δική μου φυλακή, να φοβάμαι όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρω ότι θα προσπαθήσεις να τα παρουσιάσεις διαφορετικά. Αλλά οι λεπτομέρειες είναι πιο δυνατές από τις δικές σου λέξεις.

Είμαι πιο δυνατή από ποτέ. Δε μπορείς να με «σπάσεις» τώρα. Αυτή είναι η ιστορία μου. Επιβίωσα και θα υποστηρίξω οποιονδήποτε εκεί έξω φοβάται να μιλήσει. Θα προσπαθήσω να κερδίσω την αυτοπεποίθησή μου για να βοηθήσω άλλους».

instagram @lime_and_life

#scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife Goodmorning and remember 14 days left #christmas #bliss #shine #happiness #santa is coming to town #Cyprus #LimeLife