Κομμωτής κουρεύει αυτιστικό αγόρι στην πιο παράδοξη στάση και εμείς του βγάζουμε το καπέλο

Τρίτη, Οκτώβριος 10, 2017 - 09:45

«Προσπαθώ να είμαι προσεκτικός με όλους τους πελάτες μου. Είναι στη φύση μου να είμαι πολύ προσεκτικός». Αυτά είναι τα λόγια του Καναδού κομμωτή που βρήκε τον τρόπο να κουρέψει ένα αυτιστικό αγόρι, επιβεβαιώνοντας πως ό,τι λέει το εννοεί.

Η μητέρα του αγοριού δήλωσε στο ABC ότι ο γιος της, Wyatt Lafreniere, διαγνώστηκε με αυτισμό σε ηλικία 2 ετών. Από τότε είναι πολύ δύσκολο για εκείνον να πάει στον κουρέα, γιατί είναι υπερευαίσθητος στον ήχο και στο άγγιγμα. «Δεν του αρέσει να του πιάνουν τα μαλλιά και ο υπερβολικός ήχος τον κάνει επιθετικό», εξήγησε η μητέρα του.

Ωσπου κάποια ημέρα συνάντησε τον Franz Jakob, ιδιοκτήτη του κομμωτηρίου Authentischen Barbier στη Rouyn-Noranda του Κεμπέκ, ο οποίος τους κάλεσε, μητέρα και γιο, να τον επισκεφθούν στο κουρείο του. «Ημουν νευρική την πρώτη φορά», δήλωσε η 30χρονη μητέρα Fauve Lafreniere για την πρώτη τους επίσκεψη πριν από δύο χρόνια. «Αλλά τώρα νιώθω ευγνωμοσύνη γιατί ο κ. Jakob μπήκε στη ζωή μας, με πολλούς τρόπους».

Ο εν λόγω κουρέας περιποιείται πολλά παιδιά με προβλήματα. Τους δίνει συνήθως ραντεβού για το τέλος της ημέρας, ώστε «να μπορώ να έχω όσο χρόνο χρειάζομαι», όπως εξήγησε.

Όπως είπε η μητέρα, ο κουρέας ξεκινάει το κούρεμα -διάρκειας 90 λεπτών- παίζοντας ένα παιχνίδι ή τρώγοντας καραμέλες με τον γιο της.

«Είμαι πάρα, πάρα, πάρα πολύ υπομονετικός και αφήνω το παιδί να με οδηγήσει», εξήγησε. Η μητέρα ανέβασε μάλιστα φωτογραφίες στο Facebook, στις οποίες φαίνεται ο κουρέας να κόβει τα μαλλιά του γιου της στο πάτωμα.

«Ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά με ανοιχτό μυαλό και αγάπη», είπε η Fauve Lafreniere και δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε με μια ανοιχτή αγκαλιά για όσους καταλαβαίνουν χωρίς να εξηγούμε…

instagram @lime_and_life

Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife