Το τεστ της συμφοράς: Πώς ένα τεστ βιολογίας αποκάλυψε σε φοιτήτρια ότι μεγάλωνε… με λάθος πατέρα

Παρασκευή, Μάρτιος 2, 2018 - 09:30

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που βίωσε μια φοιτήτρια του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η οποία παρακολουθώντας ένα απλό μάθημα Βιολογίας ανακάλυψε πως ο άντρας με τον οποίο μεγάλωσε τόσα χρόνια θεωρώντας τον πατέρα της, στην πραγματικότητα ήταν… θείος της. 

Όλα ξεκίνησαν όταν οι φοιτητές κλήθηκαν να εξεταστούν στην ανάλυση του «τετραγώνου Πούνετ», ενός εργαλείου των γενετιστών, που μέσω των ομάδων αίματος αποκαλύπτει το ταξίδι των γενετικών χαρακτηριστικών από γενιά σε γενιά. Οι ίδιοι, θα έπρεπε να αναλύσουν τη σχέση της δικής τους ομάδας αίματος με αυτή των γονιών τους προκειμένου να φτάσουν σε ορισμένα επιστημονικά συμπεράσματα. 

Το «πείραμα» κυλούσε ομαλά, όταν μία νεαρή φοιτήτρια ζήτησε τη βοήθεια του καθηγητή τους δηλώνοντας τρομερά μπερδεμένη με τα αποτελέσματα της ανάλυσή της. 

Τι είχε συμβεί; 

Παρά το γεγονός πως εκείνη γνώριζε πως είχε ομάδα αίματος ΑΒ, το αίμα της μητέρα της ανήκε στην ομάδα Α και του πατέρα της στην ομάδα 0. Κάτι που είναι αδύνατο να συμβαίνει, αφού βάσει των ομάδων των γονιών της, εκείνη θα έπρεπε να έχει ομάδα Α και όχι ΑΒ… Αυτό συμβαίνει διότι τα γονίδια Α και Β είναι γενετικά κυρίαρχα, ενώ το γονίδιο 0 είναι δευτερεύον. 

Παρά το γεγονός ότι ο καθηγητής αμέσως κατάλαβε πως αυτό που συνέβαινε ξεπερνούσε τη φαντασία της 21 ετών κοπέλας, της ζήτησε να βεβαιωθεί πως οι ομάδες αίματος των γονιών της είναι αυτές που έφερε γραμμένες στο χαρτί.  Έτσι κι έκανε. Και τότε ήρθε αντιμέτωπη με το μεγάλο μυστικό της μητέρας της: Τόσα χρόνια τη μεγάλωνε με λάθος πατέρα! 

Ένα «μυστικό» που η μητέρα της γνώριζε εξαρχής, καθώς διατηρούσε δεσμό με τον ετεροθαλή αδερφό του συζύγου της, με αποτέλεσμα να μείνει έγκυος στο παιδί του.

Με άλλα λόγια, δηλαδή, ο άντρας που η νεαρή πίστευε πατέρα της, στην πραγματικότητα είναι ο θείος της. 

Το χειρότερο όλων, είναι το γεγονός πως η αποκάλυψη έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια δεκάδων φοιτητών, με αποτέλεσμα το σκοτεινό οικογενειακό μυστικό της συγκεκριμένης φοιτήτριας να «ταξιδέψει» σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης με τη βοήθεια των social media. 

Όσο για την οικογένειά της; Η μητέρα της χώρισε από τον σύζυγό της με συνοπτικές διαδικασίες. Και όλα αυτά λόγω ενός φαινομενικά αθώου πειράματος Βιολογίας…

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife