Δάσκαλος στην Γκάνα διδάσκει Πληροφορική χωρίς υπολογιστή και μας συγκινεί

Τρίτη, Φεβρουάριος 27, 2018 - 08:15

Όταν υπάρχει θέληση όλα είναι εφικτά, ακόμα κι όταν απαιτούν περισσότερο χρόνο ή κόπο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Owura Kwadwo, ένας δάσκαλος στη Γκάνα, ο οποίος προκειμένου να διδάξει Πληροφορική στους μαθητές του, ζωγραφίζει με το χέρι όλο το MS Word πάνω σε μαυροπίνακα, καθώς στο σχολείο δεν υπάρχουν καθόλου υπολογιστές. 

 

 

Η αγροτική κοινότητα της χώρας στην οποία διδάσκει, προφανώς και δεν διαθέτει τους πόρους για κατάλληλο εξοπλισμό, όμως ο ίδιος προσπαθεί να μεταδώσει στους νεαρούς μαθητές του, την εικόνα που θα αντικρύσουν όταν κάποια στιγμή βρεθούν μπροστά από έναν υπολογιστή αλλά και ορισμένες βασικές γνώσεις για τη χρήση του.

 

 

Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό του, τα παιδιά διασκεδάζουν και ταυτόχρονα μαθαίνουν, ενώ όπως δηλώνει Kwadwo, «Βεβαιώνομαι πως έχουν καταλάβει τα πάντα πριν φύγουν από την τάξη».

 

 

Η φωτογραφία που δημοσίευσε ο ίδιος στο Facebook ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και τα σχόλια μόνο θετικά θα μπορούσαν να είναι για την αφοσίωση και την αγάπη που επιδεικνύει σε αυτό που κάνει.

 

 

Από την ανάρτηση και μετά ο ίδιος έχει λάβει δωρεές για φορητούς υπολογιστές και προτζέκτορες, κάτι για το οποίο νιώθει ευγνώμων. «Υπάρχουν πολλά σχολεία που αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Θα δώσω και σε αυτά ορισμένα, για να επωφεληθούν από όλο αυτό», λέει και εμείς χαιρόμαστε που υπάρχουν τέτοια παραδείγματα.

 

Photos: Facebook/Owura Kwadwo Hottish

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife