Είσαι σίγουρη ότι τρέχεις σωστά και αποτελεσματικά; Ιδού το μεγάλο «μυστικό»

Παρασκευή, Δεκέμβριος 15, 2017 - 09:30

Αν είσαι από τις γυναίκες που αγαπούν το τρέξιμο και το επιλέγουν ως τρόπο γυμναστικής, τότε αυτό το θέμα είναι για σένα. 

Το συγκεκριμένο σπορ αποφεύγεται συστηματικά από μέρος των γυναικών, καθώς θεωρείται ιδιαιτέρως κουραστικό γι’ αυτό και αντικαθίσταται στο πρόγραμμά τους από το ποδήλατο ή το ελλειπτικό. Εκείνες που το αγαπούν, πάντως, το έχουν εντάξει για τα καλά στην καθημερινότητά τους εντός και εκτός γυμναστηρίου.

Είναι, όμως, βέβαιες πως το κάνουν σωστά;

«Πόσο λάθος μπορεί να τρέξει κάποιος;», θα σκεφτεί κανείς. Κι όμως, οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε τον σωστό τρόπο. Για την ακρίβεια, δεν γνωρίζουμε ότι υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος, μέχρι να μας διορθώσει κάποιος γυμναστής. 

Τα σημαίνει «τρέχω» σωστά;

Με απλά λόγια, το σωστό τρέξιμο έχει να κάνει με την σωστή στάση του σώματος η οποία είναι η εξής: Μπροστά το κεφάλι, πίσω οι ώμοι και «προσγείωση» στο έδαφος με το μπροστινό μέρος των πελμάτων. 

Ως extra tips για σωστή στάση αναφέρονται το προς τα έξω πιγούνι και το χαλαρό πρόσωπο, το οποίο μας βοηθά να συγκεντρωνόμαστε και να μην καμπουριάζουμε στην προσπάθειά μας να τρέξουμε τα χιλιόμετρα που έχουμε βάλει ως στόχο.

Και μην ξεχνάς: Σημασία έχει το σωστό τρέξιμο, όχι το πολύ. Όπως ισχύει και για κάθε στυλ γυμναστικής.

Τώρα ξέρεις!

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife