Εξαφανίστε την κυτταρίτιδα με 3 στοχευμένες ασκήσεις

Παρασκευή, Δεκέμβριος 8, 2017 - 11:00

Δυστυχώς, αν και όλοι οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν κυτταρίτιδα στο σώμα τους, στο γυναικείο σώμα τα συμπτώματα της, είναι πολύ πιο εμφανής.

Υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις όμως, που μπορείτε να κάνετε και οι οποίες στοχεύουν στα πιο... επίμαχα σημεία εμφάνισης της κυτταρίτιδας στο σώμα. Το μυστικό είναι να ασκούμε τους μυς στο κάτω μέρος του σώματος από κάθε γωνία, μειώνοντας το υποκείμενο λίπος που προκαλεί την όψη του... πορτοκαλιού στην επιδερμίδα.

Από τις ασκήσεις που ακολουθούν, εκτελέστε 1 σετ των 10-15 επαναλήψεων για την κάθε μία, 3 φορές την εβδομάδα. Ξεκινήστε κάθε κίνηση αργά, μετρώντας 2 δευτερόλεπτα για να την εκτελέσετε και 2-4 δευτερόλεπτα για να κάνετε την επαναφορά. Πριν από την έναρξη των ασκήσεων, κάντε ένα μίνι ζέσταμα στα πόδια με στατικό ποδήλατο, ή ελαφριά γυμναστική.

Άσκηση 1
-Σταθείτε με τα πόδια σας στο ανοιχτά στην ευθεία των ώμων, με τα δάχτυλα των ποδιών σας σε γωνία 45 μοιρών και την πλάτη σας επίπεδη και ίσια. Κρατήστε ένα βαράκι σε κάθε χέρι στο ύψος των γοφών σας.
-Κάντε ένα μεγάλο βήμα προς τα αριστερά και λυγίστε το αριστερό γόνατο μέχρι ο μηρός σας είναι παράλληλα με το πάτωμα, κρατώντας ταυτόχρονα σε έκταση το δεξί σας πόδι. Μείνετε εκεί για 2" και στη συνέχεια επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε την κίνηση στη δεξιά πλευρά.
 

Άσκηση 2
-Φορώντας βάρος στον αστράγαλο, σταθείτε όπως στην 1η εικόνα. Κρατήστε την πλάτη σας ίσια και το κεφάλι σας στην ίδια ευθεία με την πλάτη σας.
-Κρατώντας ίσια την πλάτη και το πόδι λυγισμένο, ανυψώστε αργά το δεξί σας πόδι προς τα επάνω μέχρι ο μηρός σας να είναι παράλληλα με το έδαφος. Το πόδι σας θα πρέπει να παραμείνει σε κάμψη σε όλη την άσκηση. Μείνετε εκεί για 2" και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Κάντε ένα σετ με το δεξί πόδι και στη συνέχεια επαναλάβετε με το αριστερό σας.
 

Άσκηση 3
-Φορώντας και πάλι βάρος στον αστράγαλο, ξαπλώστε στο πλάι όπως στην 1η εικόνα. Λυγίστε το γόνατο του επάνω ποδιού σας, τοποθετώντας το μπροστά από το γόνατο του ποδιού που είναι κάτω. Το κάτω πόδι σας θα πρέπει να είναι σε πλήρη έκταση.
-Σηκώστε αργά το κάτω πόδι όσο πιο ψηλά είναι δυνατόν. Μείνετε εκεί για 2" και σιγά-σιγά ακουμπήστε το πάλι κάτω. Κάντε ένα σετ με το αριστερό πόδι σας και στη συνέχεια επαναλάβετε με το δεξί.

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife