Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στο γυμναστήριο και αργείς να δεις αποτέλεσμα στο σώμα σου

Τρίτη, Φεβρουάριος 13, 2018 - 08:45

Το μεγάλο βήμα έγινε. Γράφτηκες στο γυμναστήριο. Ξεκίνησες με πολλή όρεξη την προπόνησή σου και είσαι βέβαιη πως θα δεις θεαματικά αποτελέσματα όσο περνούν οι μήνες.
Οι μήνες, όμως, πέρασαν κι εσύ αισθάνεσαι να έχεις μείνει στάσιμη στα κιλά και στη γράμμωσή σου. Τι φταίει; 

Αν νομίζεις πως είσαι η μοναδική που έχεις βρεθεί σε αυτή τη θέση, θα εκπλαγείς. Οι περισσότερες γυναίκες που επισκέπτονται το γυμναστήριο χωρίς να έχουν εντρυφήσει στο κεφάλαιο fitness καταλήγουν να καταστρέφουν οι ίδιες την προπόνησή τους κάνοντας ένα λάθος που τους στοιχίζει τόσο σε χρόνο όσο και σε διάθεση, καθώς λόγω αυτού αισθάνονται πως ο ιδρώτας τους στο γυμναστήριο τελικά… δεν αποδίδει.

Ποιο είναι αυτό το λάθος; Εμμένεις στο ίδιο πρόγραμμα και στις ίδιες ασκήσεις, αποφεύγοντας όσες δεν σου αρέσουν (ή δε σε βολεύουν) με αποτέλεσμα να μην γυμνάζεις όλες τις μυϊκές ομάδες και να κάνεις τον οργανισμό σου να συνηθίζει σε μια πολύ συγκεκριμένη αθλητική ρουτίνα. 

Δεν είναι τυχαίο που στα γυμναστήρια οι trainers αναλαμβάνουν να φτιάξουν ένα ειδικό πρόγραμμα –διαφορετικό για κάθε ημέρα- που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά και το οποίο μεταβάλλεται (κάποιες ασκήσεις αφαιρούνται και κάποιες άλλες προστίθενται) μόλις συμπληρωθούν μερικές εβδομάδες από την έναρξή του.  

Για παράδειγμα, δεν είναι έξυπνη κίνηση και τις τρεις φορές που θα δώσεις το «παρών» στο γυμναστήριο μέσα στην εβδομάδα να επικεντρωθείς στις ασκήσεις για τα πόδια ή τους γλουτούς. Χέρια, μέση και κοιλιακοί χρειάζονται κι αυτά την εκγύμνασή τους και μάλιστα συστηματικά. Συνεπώς, φρόντισε να δεχτείς και να ακολουθήσεις τις συμβουλές του γυμναστή, χωρίς να κάνεις ό,τι μπορείς για να αποφύγεις τις ασκήσεις που σου φαίνονται δύσκολες και κουραστικές. 

Αυτό άλλωστε είναι το νόημα: Να μοχθήσεις προκειμένου το κορμί που ονειρεύεσαι να αποτελέσει μια πραγματικότητα για εσένα.

Μήπως να σταματήσεις να κάνεις… του κεφαλιού σου λοιπόν; 

instagram @lime_and_life

Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus