Νέα έρευνα μας στέλνει για γυμναστική (μόνο) το Σαββατοκύριακο!

Σάββατο, Δεκέμβριος 9, 2017 - 09:45

Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που πασχίζουν να προλάβουν τα πάντα στο καθημερινό τους πρόγραμμα, προγραμματίζοντας μέσα σε όλες τους τις άλλες υποχρεώσεις και τη γυμναστική, αυτή η έρευνα θα μιλήσει στην καρδιά σου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στον βρετανικό «The Guardian», δεν έχουμε τον παραμικρό λόγο να πιεζόμαστε χρονικά για χάρη της καθημερινής μας προπόνησης μιας και μία μόλις ημέρα γυμναστική αρκεί. «Πώς γίνεται αυτό;», θα αναρωτηθεί κανείς. Οι επιστήμονες έχουν την εξήγηση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Gary O’Donovan, επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Loughborough, η άθληση τις καθημερινές (κατά τις οποίες εργαζόμαστε και πασχίζουμε να συμβαδίσουμε με το βαρύ πρόγραμμα των παιδιών μας) είναι πιθανό να μας δημιουργήσει στρες, να μας αγχώσει για τον χρόνο που έχουμε να τα προλάβουμε όλα και εντέλει να μην αποδειχτεί τόσο αποτελεσματική. Αντιθέτως, η προπόνηση μέσα στο Σαββατοκύρακο μπορεί να μας χαρίσει τα αποτελέσματα που όλες ονειρευόμαστε.

Και μάλιστα επιστημονικά αποδεδειγμένα. 

Στην βρετανική  επιστημονική μελέτη στην οποία εξετάστηκαν 60.000 άνθρωποι και οι συνήθειες άσκησής τους αναφορικά με τα ποσοστά εμφάνισης ασθενειών τους, αποδείχθηκε πως η άσκηση το Σαββατοκύριακο κάνει καλό κι αυτό διότι οι άνθρωποι προπονούνται συνειδητά, χωρίς πίεση και άγχος, καταφέρνοντας να είναι και πιο αποτελεσματικοί στις ασκήσεις που κάνουν όποιες κι αν είναι αυτές.

Κι αυτό, διότι αφιερώνουν περισσότερο χρόνο και εξαντλούν σ’ αυτή όλη τους την ενέργεια, κάτι που δε συμβαίνει από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας από τη μεριά της, προτείνει 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα, τα οποία σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα θα ήταν προτιμότερο να «σπάσουν» σε 75 και 75, Σάββατο και Κυριακή. 

Αν αποφασίσεις, πάντως, να γίνεις κι εσύ αθλήτρια του Σαββατοκύριακου φρόντισε να μην… κλέβεις σετ και αυτά τα 75 λεπτά να είσαι πλήρως αφοσιωμένη στις ασκήσεις σου. 

Μόνο έτσι θα δεις αποτέλεσμα! 

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife