Κάν’ το σωστά: Ήξερες ότι υπάρχει επιστημονικός τρόπος να ζητάς συγγνώμη;

Πέμπτη, Ιανουάριος 25, 2018 - 09:30

«Συγγνώμη». Η πιο δύσκολη λέξη που καλείσαι να προφέρεις. Γνωρίζεις πως είναι, πολύπλοκο και ψυχοφθόρο το να μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία, δε μπορείς όμως να μην παραδεχτείς πως συνάμα είναι και πολύ ανακουφιστικό.

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι συγγνώμες το ίδιο. Δεν εκπέμπουν όλες την ίδια ειλικρίνεια ούτε καθησυχάζουν τον άνθρωπο που τις δέχεται με τον ίδιο τρόπο. Και γι’ αυτό φταις εσύ. Μάλιστα, εσύ.

Αυτό ακριβώς υποστηρίζει νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Ohio State των ΗΠΑ, ερευνητές του οποίου «ανακάλυψαν» τη σωστή συνταγή της συγγνώμης. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι πιο υψηλά βαθμολογούμενες «απολογίες» που το δείγμα ανθρώπων που εξετάστηκε αξιολόγησε ήταν εκείνες που περιείχαν πέντε πολύ βασικά συστατικά.

Ποια είναι αυτά; Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε:

  • Η έκφραση ειλικρινούς μετάνοιας
  • Η εξήγηση του τι πήγε λάθος
  • Η αναγνώριση της ευθύνης
  • Η δήλωση μεταμέλειας
  • Η αίτηση για συγχώρεση

Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν την «τέλεια» και την πιο ειλικρινή συγγνώμη που κάνει εκείνον που τη δέχεται να αισθάνεται όμορφα, γνωρίζοντας πως ο άνθρωπος που έχει απέναντί και του και του ζητά συγχώρεση, έχει πράγματι συνειδητοποιήσει το λάθος του. 

Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές που καταλήγουμε να ζητήσουμε συγγνώμη δεν μοιάζουμε να το κάνουμε… με την καρδιά μας, με αποτέλεσμα να λείπουν μερικά πολύ σημαντικά στοιχεία. Συνήθως, η αναγνώριση της ευθύνης και η έκφραση ειλικρινούς μετάνοιας. 

Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις την επόμενη φορά που θα κληθείς να διορθώσεις μια κατάσταση. Είπαμε, ο τρόπος είναι επιστημονικός!

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife